تأثیر انواع مواد غذایی بر بلوغ آیزنیا فتیدا (Eisenia foetida) در صنعت ورمیکمپوست
(ندگان)پدیدآور
جهانی, زهرامشگی, بهنامنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
خلاصه
ورمی کمپوست، بازیافت زباله و تولید مواد آلی بر اساس پرورش کرم خاکی است، این صنعت بعنوان یک فنآوری مناسب برای تبدیل زباله های مختلف به محصولات در دسترس و قابل مصرف تعریف میشود. اگرچه بیش از 7000 گونه از کرمهای خاکی وجود دارد، اما آیزنیا فتیدا (کرم خاکی قرمز) یکی از مهمترین آنها برای حاصلخیزی خاک بشمار میآید. البته مطالعات متعدد نشان داده است که کرمهای خاکی کاربردهای متنوع دیگری هم دارند، برای مثال بعنوان غذای دام، طیور و آبزیان و در واقع تولید مواد غذایی سالم همچنین در علوم دارویی و پزشکی هم قابل استفادهاند. هدف از مطالعه حاضر ارزیابی تأثیر منابع غذایی مختلف از جمله دورریزهای سبزیجات، کاغذ، پوست موز، تفاله هویج و ضایعات نان در رشد و بلوغ آیزنیا فتیدا بود. بدین منظور تاثیر مواد غذایی مذکور بر رشد، تولید مثل و وزن کرم خاکی آیزنیا فتیدا در دو آزمون مختلف (و در یک دوره پرورشی دو ماهه) تحت شرایط آزمایشگاهی مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که در استفاده از پوست موز، آرد گندم و خردههای کاغذ تعداد نوزاد از 500 عدد به ترتیب به 2000، 1800 و 1500 عدد میرسد. بیشترین مقدار خاک ورمی شده در مقایسه با گروه شاهد، مربوط به بستر حاوی خردههای کاغذ و کاهو (به ترتیب 145 و 106 گرم) بود. بطور کلی جمعیت کرمهای خاکی، وزن کرم بالغ و مقدار ورمی کمپوست تولید شده، نشان داد که خرده کاغذ و پوست موز بهترین گزینه برای رشد و تکامل کرم خاکی آیزنیا فتیدا محسوب میشوند.
کلید واژگان
ورمیکمپوستمواد غذایی
آیزنیا فتیدا
کرم خاکی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2014-05-221393-03-01




