نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorفانی مکی, امیدfa_IR
dc.contributor.authorافضلی, نظرfa_IR
dc.contributor.authorامیدی, آرشfa_IR
dc.contributor.authorفروزان مهر, مجتبیfa_IR
dc.contributor.authorمحمدی, حمید رضاfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T00:40:56Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T00:40:56Z
dc.date.available1399-07-09T00:40:56Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T00:40:56Z
dc.date.issued2012-11-21en_US
dc.date.issued1391-09-01fa_IR
dc.date.submitted2017-01-28en_US
dc.date.submitted1395-11-09fa_IR
dc.identifier.citationفانی مکی, امید, افضلی, نظر, امیدی, آرش, فروزان مهر, مجتبی, محمدی, حمید رضا. (1391). اثر سطوح مختلف اسید سیتریک، اسید پروپیونیک و باکتری باسیلوس سابتیلیس بر تولید آفلاتوکسین از قارچ آسپرژیلوس فلاووس. تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی, 4(2), 325-330.fa_IR
dc.identifier.issn2345-2889
dc.identifier.urihttps://jvlr.semnan.ac.ir/article_1227.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/183076
dc.description.abstractخلاصه آفلاتوکسین به عنوان یکی از خطرناک­ترین توکسین­های قارچی برای انسان و دام محسوب می­شود. آلودگی محصولات کشاورزی به آفلاتوکسین، سبب زیان اقتصادی در کشاورزی، صنایع غذایی و دامی می­شود. در مطالعه حاضر، اثر غلظت­های مختلف اسید سیتریک، اسید پروپیونیک و جدایه BsP4 باکتری باسیلوس سابتیلیس بر تولید سم آفلاتوکسین­ ب1 از قارچ آسپرژیلوس فلاووس مورد بررسی قرار گرفت. پنج تیمار غلظتی (صفر، 5/0، 75/0، 1 و 25/1 درصد حاوی ترکیبات مورد نظر)، در چهار تکرار جهت مقایسه میزان تولید آفلاتوکسین استفاده گردید. غلظت­های مورد نظر از این ترکیبات تهیه و به محیط­های کشت سیب زمینی – دکستروز - آگار (PDA) اضافه شدند. پس از گذشت 21 روز قارچ­های تولید شده بر روی محیط­های کشت PDA به فلاسک­های حاوی برنج جهت تولید سم آفلاتوکسین منتقل گردیدند. به غلظت­های مورد مطالعه حاوی هر کدام از ترکیبات مورد نظر 4 عدد فلاسک اختصاص داده شد، (20 عدد فلاسک به ازاء هر ترکیب). میزان سم آفلاتوکسین ب1 تولید شده مربوط به هر یک از گروه­های اشاره شده، توسط روش کروماتوگرافی لایه نازک (TLC) اندازه­گیری گردید­. کمترین بازده تولید سم آفلاتوکسین ( ppm1/2) متعلق به غلظت 25/1 میلی­لیتر از جدایه BsP4 باکتری باسیلوس سابتیلیس بود (05/ 0 >P­) ­. همچنین بیشترین بازده تولید سم در تیمار پایه مشاهده گردید ( ppm 60/8). در نتیجه به ترتیب با افزایش غلظت اسید سیتریک، اسید پروپیونیک و جدایه BsP4 باکتری باسیلوس سابتیلیس میزان تولید سم آفلاتوکسین به کمترین میزان ممکن می­رسد .fa_IR
dc.format.extent485
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه سمنانfa_IR
dc.relation.ispartofتحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Veterinary Laboratory Researchen_US
dc.subjectآفلاتوکسین ب1fa_IR
dc.subjectآسپرژیلوس فلاووسfa_IR
dc.subjectاسید سیتریکfa_IR
dc.subjectاسید پروپیونیکfa_IR
dc.subjectباسیلوس سابتیلیسfa_IR
dc.titleاثر سطوح مختلف اسید سیتریک، اسید پروپیونیک و باکتری باسیلوس سابتیلیس بر تولید آفلاتوکسین از قارچ آسپرژیلوس فلاووسfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.citation.volume4
dc.citation.issue2
dc.citation.spage325
dc.citation.epage330


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد