• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی
    • دوره 4, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی
    • دوره 4, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ارزیابی کیفیت میکروبی ماهیان شیر منجمد بسته بندی شده در شرایط خلاء

    (ندگان)پدیدآور
    مهدی زارعی1، *، علی فضلآرا1، دنیا جمالالدین2
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    165.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه و هدف: شرایط فرآوری و شرایط نگهداری ماهیان منجمد بسته بندی شده در شرایط خلاء، تأثیر بسزایی بر کیفیت میکروبی این محصولات دارد. این شرایط ممکن است با افزایش تعداد باکتری‌های هوازی مزوفیل، هوازی سرمادوست و باکتری‌های بی‌هوازی منجر به کاهش کیفیت میکروبی محصولات می شود. بنابراین در این بررسی کیفیت میکروبی ماهیان شیر منجمد بسته بندی شده در شرایط خلاء در فروشگاههای اهواز مورد توجه قرار گرفت. مواد و روش کار: تعداد 30 نمونه ماهی شیر منجمد بسته بندی شده در شرایط خلاء از فروشگاه‌های مختلف شهر اهواز تهیه گردید. مقدار 10 گرم از گوشت ماهی به همراه 90 میلی‌لیتر نرمال سالین استریل، به وسیله دستگاه استومکر، هموژن گردید. نمونه هموژن شده بر روی‌ یلیت‌های حاوی محیط کشت آگار مغذی به روش کشت سطحی کشت گردید. پلیت‌ها جهت شمارش باکتری‌های هوازی مزوفیل در انکوباتور با دمای 37 درجه سانتیگراد به مدت 24 ساعت و جهت شمارش باکتری‌های هوازی سرمادوست در انکوباتور با دمای 7 درجه سانتیگراد به مدت 10 روز قرار گرفت. جهت شمارش باکتری‌های بی‌هوازی، پلیت ها درون جار بی‌هوازی و در دمای 30 درجه سانتیگراد به مدت 2 روز قرار داده شدند.  نتایج و بحث: در نمونه‌های مورد آزمایش، تعداد باکتریهای هوازی مزوفیل در محدوده log cfu/gو 3/30-5/99 (میانگین log cfu/gو 4/61 ) و تعداد باکتری‌های هوازی سرماگرا در محدوده log cfu/gو 2/14-4/99 (میانگین log cfu/gو 3/19 ) بود. میانگین تعداد باکتریهای بی‌هوازی در نمونه‌های مورد آزمایش cfu/gو 1/99±1/82 مشاهده گردید. اگرچه که نمی‌توان حد قابل قبول برای شمارش کلی باکتری‌های هوازی مزوفیل، هوازی سرمادوست و بی‌هوازی را برای این محصولات بطور دقیق بیان نمود اما به نظر می‌رسد که کیفیت میکروبی ماهیان شیر منجمد بسته بندی شده در شرایط خلاء در حد قابل قبولی می‌باشد.
    کلید واژگان
    ماهی شیر
    فساد میکروبی
    بسته‌بندی در شرایط خلاء
    انجماد

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2012-08-22
    1391-06-01
    ناشر
    دانشگاه سمنان

    شاپا
    2345-2889
    URI
    https://jvlr.semnan.ac.ir/article_1185.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/183033

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب