بررسی میزان باقیمانده جیوه در عضلات ماهیان نر وماده قزل آلای منطقه جاجرود
(ندگان)پدیدآور
اسماعیل علی محمدی فرد1*،نرگس میر سعید قاضی2رضا کاظم پور3 ، علی اعظمی4نوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
باقیمانده فلزات سنگین در موادپروتئینی مصرفی انسان یکی از معضلات رو به گسترش جوامع بشری می باشد که
داشتن اطلاعات در مورد میزان این باقیمانده ها ضروری به نظر می رسد. از این رو بر
آن شدیم تا با بررسی میزان باقیمانده جیوه در عضلات ماهیان قزل آلا در منطقه
جاجرود اطلاعات مناسبی را تهیه نماییم. برای این منظور از 90 قطعه ماهی قزل آلا به شکل تصادفی از
10 مزرعه پرورش ماهی در منطقه جاجرود نمونه برداری انجام گردید .ماهی ها پس از صید
مورد نمونه براداری از عضلات قرار گرفتند که در داخل کیسه هایی که از قبل شماره
گذاری شده بودند منتقل به فریزر های منهای
18 درجه سانتی گراد گردیدند وپس از آن به آزمایشگاه دانه های روغنی در استان تهران
ارسال گردیدند ،که از روش اسپکتو فتومتری
جذب اتمی بدون شعله برای تشخیص میزان جیوه استفاده نمودند. پس از برسی های صورت گرفته میانگین فلز جیوه در عضلات جنس
نر از (±0.54تا±0.07ppm)ودر ماهیان جنس ماده از (±0.13تا0.3ppm)بوده که در
محدوده مجاز برای مصرف انسانی قرار داشته است . در این مطالعه میزان تجمع جیوه در عضلات ماهیان جنس نر بیش
ازماهیان جنس ماده بوده است که حائز اهمیت می باشد وقابل بررسی های بشتر در این
مورد می باشد.در مجموع با توجه به بالا بودن میزان باقمانده جیوه در عضلات ماهیان
نر توجه بیشتری در جهت کاهش این میزان در عضلات وعبور نکردن از میزان مجاز در
ماهیان به جهت مصرف انسان حائز اهمیت می باشد.
کلید واژگان
باقیمانده جیوهقزل آلای
جاجرود
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2012-08-221391-06-01




