• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی
    • دوره 4, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی
    • دوره 4, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ارزیابی اثر مصرف سیر با دوز بالا بر میزان غلظت تری گلیسیرید و کلسترول خون در جوجه های گوشتی

    (ندگان)پدیدآور
    رضا صیرفی1، رضا مبصری2، مهران طهماسبی3 * و محمد محمودی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    187.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه و هدف: گزارشات متفاوت و متناقضی در مورد تاثیر سیر بر چربی های خون ارائه شده است. در این میان مطالعات متعددی بیانگر آثار سودمند سیر از جمله آثار ضد باکتریایی، ضد سرطان و ضد چربی خون بوده است. همچنین در مطالعاتی اثر مصرف سیر در مقادیر بالا در مواردی مانند پیشگیری یا درمان مسمومیت ها بررسی شده است. لیکن مصرف مقادیر بالای آن خود ممکن است آثار مخربی بر بافت های بدن داشته و توکسیک به حساب آید. در این مطالعه تاثیر سیر با دوز بالا بر میزان غلظت تری گلیسیرید و کلسترول سرم خون جوجه های گوشتی بررسی شده است.  مواد و روش کار: تعداد 20 قطعه جوجه گوشتی یک روزه از نژاد کاب به طور تصادفی به دو گروه 10 تایی تقسیم شدند. گروه شاهد با جیره معمولی تغذیه شد و به گروه آزمون از روز 22 تا 35 دوره پرورشی، پودر قرص سیر به میزان 400 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن زنده خورانده شد. سپس از هر گروه از 5 قطعه جوجه خونگیری به عمل آمد و نمونه ها جهت تعیین میزان غلظت تری گلیسیرید و کلسترول سرم به آزمایشگاه دامپزشکی ارسال گردید. داده ها با استفاده از نرم افزارSAS مورد مطالعه قرار گرفتند.  نتایج و بحث: مصرف سیر با دوز بالا تغییر معنی داری در میزان غلظت تری گلیسیرید و کلسترول سرم خون جوجه ها ایجاد نکرد. لیکن مصرف آن در گروه آزمون سبب کاهش سطح تری گلیسیرید و کلسترول (23/60 و 44/99 میلی گرم بر دسی لیتر) نسبت به گروه شاهد (31/71 و 28/100 میلی گرم بر دسی لیتر) گردید (0.05
    کلید واژگان
    سیر
    تری گلیسیرید
    کلسترول
    سرم
    جوجه گوشتی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2012-08-22
    1391-06-01
    ناشر
    دانشگاه سمنان

    شاپا
    2345-2889
    URI
    https://jvlr.semnan.ac.ir/article_1046.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/182894

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب