• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی
    • دوره 4, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی
    • دوره 4, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    استفاده از محیط کشت جدید کروموژن به منظور جداسازی لیستریا مونو سیتوژنز از مواد غذایی و آب

    (ندگان)پدیدآور
    رضا صفری1*، زهرا یعقوب زاده 2
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    191.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه و هدف: لیستریا از جمله باکتریهای بیماریزا بوده که عامل مسمومیت غذایی، سقط جنین، مننژیت،... در انسان می باشد. این باکتری در آب و مواد غذایی وجود داشته و بواسطه توانایی رشد در دمایC °4 یخچال، پتانسیل آلوده نمودن انواع مواد غذایی را دارا بوده و از این طریق به انسان منتقل می گردد. مواد و روش کار:  محیطهای کشت مورد استفاده برای لیستریا نظیرpalcam agar, uvm,uvm ، لیستریا سلکتیو آگار... دارای قسمت بسیار بالایی بوده و از طرفی زمان جداسازی لیستریا به دنبال استفاده از محیطهای مذکور بسیار طولانی می باشد. یکی از محیطهای کشت جدید که برای جداسازی 24 تا 48 ساعته لیستریا مورد استفاده قرار میگیرد لیستریا کروم آگار بوده که در جداسازی این باکتری از مواد غذایی و آب در مدت زمان بسیار کوتاه مورد استفاده قرار میگیرد. بدنبال رشد این باکتری و گونه های دیگر در محیط کشت لیستریا کروم آگار، رنگ کلنی لیستریا مونوسیتوژنز به صورت آبی دارای هاله کدر بوده ولی سایر گونه ها نظیر ایوانوی و اینوکوآ بصورت آبی بدون هاله نمایان میگردند. کلنی سایرباکتریها قادر به رشد در این محیط باشند نیز بی رنگ بوده که قابل تشخیص با لیستریا خواهند بود. نتایج و بحث: در مطالعات انجام گرفته در خصوص رفتار لیستریا در سوریمی ماهی کیلکا و همچنین پراکنش گونه های مختلف لیستریا در ماهی فیتوفاگ دود داده شده به روش سرد ( در پژوهشکده اکولوژی دریای خزر) مشخص گردید که محیط کشت لیستریا کروم آگار دارای ویژگی بسیار بالایی بوده و در زمان و هزینه انجام شده نیز بسیار صرفه جویی می گردد. بنابراین میتوان از این محیط بعنوان محیط کشت جدید و جایگزین محیطهای مرسوم در آزمایشگاههای تشخیص طبی و بیمارستانها استفاده نمود.
    کلید واژگان
    لیستریا مونوسایتوژنز
    لیستریا کروم آگار
    مواد غذایی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2012-08-22
    1391-06-01
    ناشر
    دانشگاه سمنان

    شاپا
    2345-2889
    URI
    https://jvlr.semnan.ac.ir/article_1025.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/182873

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب