• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی
    • دوره 2, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی
    • دوره 2, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    سنجش باقی مانده تتراسایکلین در گوشت مرغ مصرفی در شهر اهواز به وسیله کروماتوگرافی مایع با کارکرد بالا

    (ندگان)پدیدآور
    احسانی, ادیبفضل آرا, علیمکتبی, سیاوشنجف زاده ورزی, حسن
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    557.6کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    خلاصه:   تتراسایکلین از جمله آنتی­بیوتیک­هایی است که از ابتدای دوره پرورش طیور می­تواند به عنوان داروی پیشگیری یا درمان­کننده استفاده شود. عدم توجه مرغداران به توصیه­های دامپزشکی در خصوص رعایت مدت زمان منع کشتار و مصرف طیور سبب افزایش بیش از حد مجاز باقیمانده­ها در گوشت مصرفی طیور می­گردد. باتوجه به عوارض حاصل از این باقیمانده­ها نظیر مقاومت دارویی میکروب­ها و ازدیاد حساسیت در مصرف­کنندگان و غیره، در مطالعه حاضر، باقی­مانده تتراسایکلین در گوشت سینه مرغ گوشتی مصرفی شهر اهواز به روش HPLC بررسی شده است. در طی دو فصل سرد و گرم، 100 عدد لاشه مرغ (در هر فصل 50 عدد) از کشتارگاه‌های طیور شهر اهواز تهیه شد. نمونه­ها از گله­های مختلف و به صورت تصادفی تهیه شد. سپس لاشه­ها سریعاً و در کنار یخ (در شرایط سرما) به آزمایشگاه مواد غذایی دانشکده دامپزشکی منتقل و مراحل آماده­سازی جهت انجام جستجوی باقیمانده تتراسایکلین به روش HPLC صورت گرفت. بدین منظور عضله مرغ چرخ گردید و هموژنیزه شد، سپس مراحل استخراج و مشتق­سازی تتراسیکلین انجام شد و نمونه­ها به دستگاه HPLC تزریق شد و غلظت تتراسایکلین در عضلات سینه تعیین گردید. 60 درصد از نمونه­ها از نظر وجود باقیمانده تتراسایکلین مثبت بودند و میانگین و خطای معیار مقدار تتراسایکلین در عضلات سینه 54/5 ± 18/39 میکروگرم در کیلوگرم محاسبه شد و 10 نمونه حاوی باقیمانده داروی تتراسایکلین بیشتر از حد مجاز اتحادیه اروپا (100 میکروگرم در کیلوگرم) بودند. مقدار باقیمانده تتراسایکلین در عضلات سینه با حد استاندارد تعیین شده فوق اختلاف معنی­داری داشت و همچنین بین دو فصل، اختلاف معنی­داری ملاحظه نشد . به عبارت دیگر مطالعه حاضر نشان می­دهد که میزان مصرف تتراسایکلین و روند مدیریتی استفاده از این دارو در گله­های پرورش طیور در فصول سرد و گرم سال از رویه ثابتی برخوردار است و زمان پرهیز دارو قبل از کشتار کنترل نمی­شود .
    کلید واژگان
    باقیمانده بافتی
    تتراسایکلین
    گوشت مرغ
    HPLC

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2010-08-23
    1389-06-01
    ناشر
    دانشگاه سمنان

    شاپا
    2345-2889
    URI
    https://dx.doi.org/10.22075/jvlr.2017.815
    https://jvlr.semnan.ac.ir/article_815.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/182664

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب