• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی
    • دوره 10, ویژه نامه شماره 2 دوازدهمین کنگره دامپزشکی ایران
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی
    • دوره 10, ویژه نامه شماره 2 دوازدهمین کنگره دامپزشکی ایران
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مراحل تهیه اسانس گیاه مرزنگوش و بررسی خواص ضدباکتریایی آن علیه اشریشیاکلای

    (ندگان)پدیدآور
    پیربرناتن, امیر
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    672.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه:  یکی از روشهای استخراج مواد موثره گیاهان اسانس‌گیری می‌باشد که جز روشهای تقطیری می باشد.عطرمایه یا اسانس، محلول یا عصاره الکلی همراه با روغن فرار است که مجموعه ای از اجزای ترپنی را دارا می باشد. مرزنگوش (مرزنجوش) با نام علمی (Origanum vulgare.L) گیاهی معطر از تیره نعناعیان (Lamiaceae)است و در مطالعات زیادی بر خاصیت  آنتی باکتریال این گیاه تاکید شده که عمدتا مربوط به مونوترپن های آروماتیک مخصوصا کارواکرول و تیمول می باشد. روش کار: برای تهیه اسانس از سرشاخه ها به همراه گل استفاده شد.زمان جمع آوری گیاه انتهای فصل بهار بود. برای تهیه اسانس از دستگاه کلونجر استفاده شد، به این صورت که گیاه خشک شده را داخل بالن دستگاه کلونجر قرار دادیم و به مدت 2 ساعت عمل اسانس گیری به طول انجامید.سپس رقت‌های متفاوتی از این اسانس تهیه شد، تا اثر ضدباکتریایی آن بر روی اشریشیاکلای‌هایی که توسط محیط‌های کشت تفریقی به صورت خالص جداسازی شده بودند، بررسی شود. بحث ونتیجه گیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که اسانس گیاه مرزنگوش اثر ممانعت کننده قوی بر روی اشریشیاکلای داشت و اغلب اشریشیاکلای‌های جداشده در رقت 400 (چاهک سوم) از بین رفتند.با توجه به این مطالعه و پژوهش های قبلی به عمل آمده گیاه مرزنگوش به دلیل دارا بودن اجزا ترپنی مثل کارواکرول وتیمول می تواند به عنوان یک داروی آنتی باکتریال در آینده استفاده شود.
    کلید واژگان
    مرزنگوش
    اسانس
    اشریشیاکلای

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2018-08-23
    1397-06-01
    ناشر
    دانشگاه سمنان
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی دکتری حرفه ایی دامپزشکی دانشگاه سمنان، سمنان، ایران

    شاپا
    2345-2889
    URI
    https://dx.doi.org/10.22075/jvlr.2018.3605
    https://jvlr.semnan.ac.ir/article_3605.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/182608

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب