• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی
    • دوره 10, ویژه نامه شماره 2 دوازدهمین کنگره دامپزشکی ایران
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی
    • دوره 10, ویژه نامه شماره 2 دوازدهمین کنگره دامپزشکی ایران
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی اثر تزریق داخل تخم مرغی کربوهیدراتها بر عملکرد جوجههای گوشتی: مطالعه مروری

    (ندگان)پدیدآور
    عمادی چاشمی, سید حسام الدین
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    341.3کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: رسیدن به رشد بیشتر در زمان کمتر، همواره یکی از مسائل مطرح در پرورش طیور بوده است. گفته شده است که افزایش کربوهیدرات در تخم مرغ، میتواند انرژی مضاعفی را برای جنین به ارمغان آورده و استفاده از اسیدهای آمینه به منظور گلوکونئوژنز را کاهش دهد؛ در نتیجه به سنتز پروتئین در ماهیچه جنین و متعاقباً به رشد بهتر آن در دوران پرورش کمک نماید. از سوی دیگر، غلظت داخل تخم مرغی کربوهیدراتها کمتر از 1% کل مواد مغذی بوده و فقط 3/0% آن گلوکز آزاد است. بنابراین تزریق داخل تخم مرغی کربوهیدراتها، میتواند نقش مهمی در عملکرد جوجهها داشته باشد. روشکار: در این مطالعه به بررسی 15 مقاله در زمینهی مذکور پرداخته شد. بحث و نتیجهگیری: کربوهیدرات اصلی مورد مطالعه در 83% مطالعات، گلوکز بوده و بهترین نتایج با تلقیح mg75 گلوکز حاصل شده است. اثرات مالتوز، ساکارز، دکستروز و فروکتوز نیز مورد مطالعه قرار گرفتهاند. در 50% مطالعات، کربوهیدرات مورد مطالعه در سن 5/18–7 روزگی و در مایع آمنیوتیک تزریق شده بود. تزریق کربوهیدراتها به تخم مرغ، موجب بهبود رشد ویلیها شده و قابلیت جذب مواد را در رودهی جوجه افزایش میدهد؛ اگرچه که این امر در برخی موارد صادق نبوده است. اگرچه تلقیح کربوهیدرات به تخم مرغ سبب افزایش وزن جوجه در هنگام تفریخ شد، اما میزان تفریخ را کاهش داد. به نظر میرسد که علت اصلی کاهش تفریخ، نقص در تکنیک استفاده شده باشد. تلقیح گلوکز باعث افزایش وزن نهایی جوجه و بهبود ضریب تبدیل شد، اما چنین اثری در رابطه با مالتوز مشاهده نگردید. اثر مطلوب مالتوز در افزایش وزن جوجه در هنگام تفریخ، بیش از گلوکز بود اما همچنان، گلوکز بهترین گزینه برای بهبود عملکرد جوجه پس از تفریخ میباشد. پیشنهاد میشود مطالعات بیشتری به منظور تعیین تکنیکهای مناسب، دوز و محل تزریق مواد مغذی به تخم مرغ انجام شود.
    کلید واژگان
    کربوهیدرات
    تخم مرغ
    جوجه گوشتی

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2018-08-23
    1397-06-01
    ناشر
    دانشگاه سمنان
    سازمان پدید آورنده
    عضو هیئت علمی دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه سمنان.

    شاپا
    2345-2889
    URI
    https://dx.doi.org/10.22075/jvlr.2018.3600
    https://jvlr.semnan.ac.ir/article_3600.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/182603

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب