• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی
    • دوره 10, ویژه نامه شماره 2 دوازدهمین کنگره دامپزشکی ایران
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی
    • دوره 10, ویژه نامه شماره 2 دوازدهمین کنگره دامپزشکی ایران
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی ترکیبات شیمیایی سرشاخه و ضایعات آناناس در تغذیه نشخوارکنندگان

    (ندگان)پدیدآور
    فاضلی دهکردی, پریسا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    491.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: تامین نیاز غذایی به ویژه پروتئین حیوانی برای جمعیت انسانی رو به رشد، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. با توجه به این که نزدیک به 70-60 درصد هزینه های مربوط به پرورش و نگه داری دام مرتبط به تغذیه می باشد، یکی از اقدامات مهم در کاهش هزینه های خوراک، استفاده بهینه از منابع موجود، شناخت مواد جدید و به کارگیری آن در جیره دام است. سرشاخه و ضایعات آناناس یکی از پسماندهای کشاورزی است که به دلیل ترکیب شیمیایی و ارزش تغذیه ای مطلوب قابلیت استفاده به عنوان بخشی از جیره نشخوارکنندگان را دارد. روش کار: پس از جدا کردن سرشاخه آناناس و ضایعات حاصل از آب گیری (میوه به همراه پوست)، ترکیبات شیمیایی شامل: ماده خشک، پروتئین خام، فیبر نامحلول در شوینده خنثی و اسیدی و عناصر معدنی ماکرو و میکرو براساس روش های معمول آزمایشگاهی اندازه گیری شد. بحث و نتیجه گیری:  با توجه به نتایج آزمایش، سرشاخه آناناس با 68/7 درصد بیشترین درصد پروتئین خام را در مقایسه با ضایعات آناناس نشان داد. میزان فیبر نامحلول در شوینده خنثی و اسیدی سرشاخه آناناس به ترتیب 28/65 و 36/42 درصد به دست آمد. میزان آهن سرشاخه آناناس (32/293 میلی گرم در کیلوگرم) و میزان منگنز آن (95/1184 میلی گرم در کیلوگرم) به طور قابل توجهی در مقایسه با ضایعات آناناس بالاتر بود. سرشاخه آناناس در مقایسه با ضایعات آناناس بیشترین میزان فسفر، پتاسیم، کلسیم و منیزیم را دارا بود. با توجه به نتایج آزمایش حاضر استفاده از سرشاخه آناناس به عنوان بخشی از جیره نشخوار کنندگان توصیه می گردد.
    کلید واژگان
    سرشاخه آناناس
    ترکیبات شیمیایی
    پروتئین خام
    عناصر معدنی

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2018-08-23
    1397-06-01
    ناشر
    دانشگاه سمنان
    سازمان پدید آورنده
    دانش آموخته کارشناسی ارشد فیزیولوژی دام، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان

    شاپا
    2345-2889
    URI
    https://dx.doi.org/10.22075/jvlr.2018.3552
    https://jvlr.semnan.ac.ir/article_3552.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/182556

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب