• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی
    • دوره 10, ویژه نامه شماره 2 دوازدهمین کنگره دامپزشکی ایران
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی
    • دوره 10, ویژه نامه شماره 2 دوازدهمین کنگره دامپزشکی ایران
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی ترکیبات شیمیایی ضایعات شیر سویا (اوکارا) در تغذیه نشخوارکنندگان

    (ندگان)پدیدآور
    فاضلی دهکردی, پریسا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    388.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: بهره وری بی رویه و غیر صحیح از مراتع در سال های اخیر باعث افت کمی و کاهش کیفیت تولیدات دامی شده و خسارات جبران ناپذیری را به مراتع وارد نموده است. همچنین با توجه به سهم اساسی تغذیه در هزینه های پرورش دام، افزایش نرخ نهاده های دامی از جمله خوراک دام باعث عدم سودمندی تولید در برخی از واحدهای پرورشی دام گشته است. بنابراین برای رقابت در این شرایط قیمت جیره و تلاش در جهت اقتصادی نمودن آن حائز اهمیت است. استفاده از محصولات فرعی و ضایعات کشاورزی در تغذیه دام قدمت زیادی داشته و می تواند گام مهمی در کاهش اثرات مخرب زیست محیطی فعالیت های کشاورزی و صنعتی باشد. اوکارا محصول فرعی حاصل از فرآیند تولید شیر سویاست. روش کار: پس از تهیه اوکارا، ترکیبات شیمیایی شامل: ماده خشک، پروتئین خام، فیبر نامحلول در شوینده خنثی و اسیدی، خاکستر ، ماده آلی و عناصر معدنی براساس روش های معمول آزمایشی اندازه گیری شد. بحث و نتیجه گیری: براساس نتایج آزمایش حاضر، میزان پروتئین خام، ماده خشک ،فیبر نامحلول در شوینده خنثی و اسیدی به ترتیب 10/32، 5/96،  15/24 و 01/16 درصد به دست آمد. میزان عناصر معدنی ماکرو شامل کلسیم، فسفر، پتاسیم و منیزیم به ترتیب 36/0، 27/0، 34/1 و 35/0 درصد حاصل گردید. اوکارا همچنین با داشتن 99/132 و 83/124 میلی گرم در کیلوگرم به ترتیب بیشترین میزان آهن و روی را دارا بود. با توجه به درصد پروتئین قابل توجه اوکارا، استفاده از آن به عنوان منبع پروتئین می تواند در جیره نشخوارنندگان جای گزین شود.
    کلید واژگان
    شیر سویا
    ترکیبات شیمیایی
    اوکارا
    پروتئین خام

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2018-08-23
    1397-06-01
    ناشر
    دانشگاه سمنان
    سازمان پدید آورنده
    دانش آموخته کارشناسی ارشد فیزیولوژی دام، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان

    شاپا
    2345-2889
    URI
    https://dx.doi.org/10.22075/jvlr.2018.3447
    https://jvlr.semnan.ac.ir/article_3447.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/182555

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب