• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی
    • دوره 10, ویژه نامه شماره 2 دوازدهمین کنگره دامپزشکی ایران
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی
    • دوره 10, ویژه نامه شماره 2 دوازدهمین کنگره دامپزشکی ایران
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    دیاتز اکسوداتیو خفیف در یک مزرعه جوجه گوشتی

    (ندگان)پدیدآور
    پدیدآور نامشخص
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    293.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: دیاتز اکسوداتیو نوعی ادم بافت های زیرجلدی همراه با نفوذپذیری غیر طبیعی دیواره مویرگ ها می باشد.در موارد شدید مرغ پاهای خود را به دلیل تجمع مایع در زیر پوست شکم از هم باز می کندواتساع پریکارد و مرگ ناگهانی نیز گزارش شده است.شروع دیاتز اکسوداتیو همزمان با ظهور پراکسید در بافت ها می باشد.ویتامین E موجود در غشاهای مویرگی و آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز وابسته به سلنیوم در پلاسما از غشاء مویرگ ها در برابر آسیب های اکسوداتیو محافظت میکنند، این امر می تواند نشان دهنده نقش همزمان ویتامین E و همچنین سلنیوم را در پیشگیری از دیاتز اکسوداتیو و دیگر بیماری های وابسته به کمبود ویتامین E- سلنیوم توضیح دهد. در این مطالعه، یک دیاتز اکسوداتیو خفیف در یک مزرعه گوشتی گزارش شده است. مواد و روش کار: در یک مزرعه جوجه گوشتی با 10 هزار جوجه، تقریبا 10درصد از جوجه ها، ضایعاتی را شامل انباشت اکسودا در زیرجلد در قسمت داخلی بالها نشان می دادند. براساس مشاهدات بالینی، کیفیت خوراک و سابقه بیماری مشابهی از مزرعه دیگری که از خوراک مشابه استفاده می کردند، توصیه هایی نظیر تغییر کارخانه خوراک و استفاده از محلول ویتامین E و سلنیوم در آب آشامیدنی برای پنج روز متوالی ارائه گردید. نتیجه گیری:چند روز پس از تغییر جیره و استفاده از محلول ویتامین E و سلنیوم ضایعات به تدریج از بین رفتند. بنابراین بر اساس نوع ضایعات و پاسخ به درمان، به نظر می رسد کمبود ویتامین E یا سلنیوم و یا هر دو باعث این مشکل بوده است، اما برای تشخیص قطعی، سطح ویتامین E و سلنیوم موجود در پلاسما باید مورد بررسی قرار گیرد.
    کلید واژگان
    ویتامین E
    سلنیوم
    دیاتز اکسوداتیو
    مرغ

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2018-08-23
    1397-06-01
    ناشر
    دانشگاه سمنان

    شاپا
    2345-2889
    URI
    https://dx.doi.org/10.22075/jvlr.2018.3243
    https://jvlr.semnan.ac.ir/article_3243.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/182459

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب