• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی
    • دوره 10, ویژه نامه شماره 2 دوازدهمین کنگره دامپزشکی ایران
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی
    • دوره 10, ویژه نامه شماره 2 دوازدهمین کنگره دامپزشکی ایران
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر بالانس انرژی و فسفر معدنی جیره بر مبنای فسفرآلی و انرژی آزادشده توسط آنزیم فایتاز بر عملکرد و پارامترهای بیوشیمیایی خون در جوجه های گوشتی

    (ندگان)پدیدآور
    فاطمه کاشفی*1، احسان پورافشار2، علی مهدوی3، علی نوری امامزاده4، مهسا طالب1
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    295.2کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    تحقیق حاضر به منظور مطالعه اثر آنزیم فایتاز در آزادسازی انرژی و اثرات آن بر عملکرد و پارامترهای بیوشیمیایی خون در جوجه های گوشتی انجام گرفت. دراین آزمایش 490 قطعه جوجه گوشتی سویه راس308 در قالب طرح کاملا تصادفی با 7تیمار و 7تکرار قرار داشتند. جیره های آزمایشی شامل: جیره پایه فاقد آنزیم و جیره پایه به همراه آنزیم با لحاظ کردن 25، 50، 75، 100درصد فسفر آزاد شده توسط آنزیم فایتاز و جیرهپایه به همراه آنزیم با لحاظ کردن 50 و 100درصد انرژی متابولیسمی آزادشده توسط آنزیم فایتاز بودند. در پایان دوره جوجه ها کشتار شده و خونگیری انجام گردید. پارامترهای اندازه گیری شده شامل گلوکز، اوره، کراتینین، تریگلیسرید، و کلسترول بودند. که در پارامترهای گلوکز، کراتینین، تریگلیسرید، و کلسترول اختلاف معنی داری بین گروه ها مشاهده نشد ولی در پارامتر اوره اختلاف معنی دار بود. نتایج حاکی از این امر بود که از نظر عملکردی گروه 25درصد فسفر با گروه کنترل اختلاف آماری معنی داری نداشته اما گروه 50 و 75درصد با اختلاف آماری معنی دار دارای عملکرد بهتری بودند. با مشاهده میزان بالای اوره در گروه 75درصد (14/2میلیگرم در دسیمتر) و عدم تفاوت آماری معنی دار اوره درگروه های 25و 50 با گروه کنترل در مجموع گروه 50درصد فسفر از نظر سلامت و عملکرد بهتر از سایر گروه ها بود. بطورکلی بر اساس نتایج حاضر، استفاده از جیره پایه به همراه آنزیم فایتاز با لحاظ کردن 50درصد فسفر آزاد شده توسط آنزیم فایتاز میتواند عملکرد بهتری بدنبال داشته باشد.
    کلید واژگان
    آنزیم فایتاز
    پارامترهای بیوشیمیایی خون
    فسفر

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2018-08-23
    1397-06-01
    ناشر
    دانشگاه سمنان
    سازمان پدید آورنده
    1. دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه سمنان 2. دانشآموخته و عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد واحد گرمسار 3. استادیار دانشکده دامپزشکی دانشگاه سمنان 4. استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار

    شاپا
    2345-2889
    URI
    https://dx.doi.org/10.22075/jvlr.2018.3240
    https://jvlr.semnan.ac.ir/article_3240.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/182456

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب