• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی
    • دوره 10, ویژه نامه شماره 2 دوازدهمین کنگره دامپزشکی ایران
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی
    • دوره 10, ویژه نامه شماره 2 دوازدهمین کنگره دامپزشکی ایران
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر فرآیند حرارتی صنعتی شبیه سازی شده بر میزان ترکیبات فنولی و خواص آنتی اکسیدانی عسل

    (ندگان)پدیدآور
    فرشته ارغوانی بیدختی*1، منصوره کنعانی2،دکتر اشکان جبلی جوان3
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    359.6کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: آنتیاکسیدانها از فعال ترین ترکیبات فیزیولوژیک عسل میباشند. اسیدهای فنولیک و فلاونوئیدها آنتی اکسیدانهای اصلی این محصول هستند. با توجه به استفاده از فرآیندهای حرارتی در صنعت و تأثیر منفی این فرآیندها بر خواص بیولوژیکی ازجمله خواص آنتی اکسیدانی عسل، لذا در این مطالعه هدف بررسی تغییرات ترکیبات فنلی و آنتیاکسیدانی یک نمونه عسل قبل و بعد از تیمارهای حرارتی صنعتی میباشد. روش کار: در این آزمون میزان کل ترکیبات فنولی و فعالیت آنتیاکسیدانی یک نمونه عسل در سه مرحله (بدون درمان حرارتی، دمای 48 درجه به مدت 48 ساعت و 80 درجه به مدت 4 دقیقه) مورد بررسی قرار گرفت. مقدار کل ترکیبات فنلی با استفاده از معرف فولین سیوکالتو و فعالیت آنتیاکسیدانی در حضور رادیکال آزاد DPPH به روش اسپکتروفتومتری اندازهگیری شد. کلیه آنالیز نمونههای عسل در سه تکرار انجام گرفت. تجزیه و تحلیل نتایج حاصل از آزمونها با استفاده از روش ANOVA و تست تکمیلی توکی انجام گرفت. بحث و نتیجه گیری: در ارزیابی فعالیت آنتیاکسیدانی، نمونهی حرارت دیده به صورت معناداری قدرت بیشتری را نسبت به نمونههای حرارت ندیده یا حرارت کمتر دیده از خود نشان داد. در حالیکه طی تیمار حرارتی افزایش معنیداری در میزان ترکیبات فنلی نمونهها مشاهده نگردید. افزایش فعالیت آنتیاکسیدانی ممکن است به دلیل تشکیل ترکیب HMF در اثر واکنش میلارد در طی فرآیند باشد. این ترکیب طی فرآیند حرارتی در اثر خروج مولکول آب از اسید هگزوزها مثل فروکتوز و گلوکز در شرایط کاتالیزه شده حاصل میگردد.
    کلید واژگان
    عسل
    DPPH
    فعالیت آنتیاکسیدانی

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2018-08-23
    1397-06-01
    ناشر
    دانشگاه سمنان

    شاپا
    2345-2889
    URI
    https://dx.doi.org/10.22075/jvlr.2018.3163
    https://jvlr.semnan.ac.ir/article_3163.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/182380

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب