• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی
    • دوره 10, ویژه نامه شماره 2 دوازدهمین کنگره دامپزشکی ایران
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی
    • دوره 10, ویژه نامه شماره 2 دوازدهمین کنگره دامپزشکی ایران
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ارزیابی تأثیر عصاره آنغوزه بر افزایش رشد باکتر یهای پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم بیفیدوم

    (ندگان)پدیدآور
    امیر سیاحی*1، عباس حسینی زاده قاسمی1، مسعود عمادی1، مصطفی کربنده1
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    263.6کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: فرآورده های پروبیوتیکی محصولاتی مفید برای سلامتی انسان ها هستند . سرعت رشد باکتری های پروبیوتیک در محیط های پایه فرآورده های تخمیری پایین است . در این پژوهش تأثیر عصاره آنغوزه  به عنوان محرک رشد، بر قابلیت زیستی و سرعت تخمیر پروبیوتیک ها مورد مطالعه قرار گرفت. مواد و روش ها: جهت تعیین تأثیر دوزهای مختلف عصاره آنغوزه (0،2,4،6درصد) بر افزایش رشد باکتری های پروبیوتیکی در شیر و ماست در مرحله اول از باکتری لیوفیلیزه لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس به یک لیتر شیر کم چرب استریلیزه افزوده و به عنوان شاهد در نظر گرفته شد . در سه ظرف باقی مانده علاوه بر باکتری و شیر، مقدار 2، 4، 6 درصد عصاره آنغوزه نیز افزوده گردید . مرحله دوم تولید شیر بیفیدوباکتریوم بیفیدوم مشابه مرحله اول، مرحله سوم تولید ماست لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و مرحله چهارم تولید ماست بیفیدوباکتریوم بیفیدوم انجام گرفت.یافته ها: زمان ماندگاری محصولات در روزهای 10،5،1 و20  مورد ارزیابی قرار گرفت . با افزایش غلظت عصاره آنغوزه، افزایش رشد باکتری سریع تر و زمان برای رسیدن به اسیدیته مورد نظر کوتاه تر بود . هر چه میزان غلظت عصاره آنغوزه بیشتر شد سرعت رشد پروبیوتیک ها افزایش یافت و قوام ماست تولیدی بیشتر بود به طوری که ماست شاهد کم ترین قوام و ماست 6 درصد بیشترین قوام را داشت. نتیجه گیری: پیشرفت اسیدیته در ماست لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس سریع تر ولی مدت زمان ماندگاری آن کوتاه تر بود . ماست حاوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس نسبت به ماست بیفیدوباکتریوم بیفیدوم ترش تر بود.
    کلید واژگان
    بیفیدوباکتریوم بیفیدوم
    پروبیوتیک
    عصاره آنغوزه
    لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2018-08-23
    1397-06-01
    ناشر
    دانشگاه سمنان

    شاپا
    2345-2889
    URI
    https://dx.doi.org/10.22075/jvlr.2018.3117
    https://jvlr.semnan.ac.ir/article_3117.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/182357

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب