بررسی تاثیر استفاده از فرمالدهید در فرایند خمیرسازی سولفیت و دورپالایش بر ویژگیهای خمیرکاغذ کاه برنج
(ندگان)پدیدآور
محمدزاده سقاواز, کاملرسالتی, حسیننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
چکیدهدر این تحقیق، تاثیر افزودن فرمالدهید در فرایند خمیرسازی سولفیت و دور پالایش بر ویژگیهای فیزیکی، مقاومتی و نوری خمیرکاغذ کاه برنج مورد بررسی قرار گرفت. برای دست یابی به عدد کاپای 13-12 ، پخت سولفیت با 20 درصد سولفیت سدیم به عنوان پخت شاهد و نیز پخت سولفیت فرمالدهید با 18 درصد سولفیت سدیم و 4 درصد فرمالدهید به عنوان پخت بهینه انتخاب شد. اثر دور پالایش دردرجه روانیهای 300،400، 500 استاندارد کانادایی بر ویژگیهای کاغذ مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد افزودن فرمالدهید در فرایند سولفیت سبب بهبود لیگنینزدایی و افزایش مقاومتهای کششی و ترکیدگی گردید. همچنین بوسیله دور پالایش در همه خمیرها مقاومت کششی و ترکیدگی تمام نمونهها با افزایش دور پالایش افزایش یافت اما ویژگیهای نوری و مقاومت به پاره شدن کاغذهای دست-ساز کاهشی جزئی داشت.
کلید واژگان
خمیر سولفیتفرمالدهید
کاه برنج
درجه روانی
ویژگیهای خمیر
علوم و فنآوری چوب و کاغذ
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2015-11-221394-09-01
ناشر
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences
سازمان پدید آورنده
، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگاناستاد
شاپا
2322-20772322-2786




