مطالعه سینتیکی فرایند خمیر کاغذسازی سودای ساقه کنف
(ندگان)پدیدآور
پدیدآور نامشخصنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این مطالعه سینتیک خمیر کاغذسازی سودا از پوست، مغز و تمام ساقه کنف رقم 7615 بررسی گردید. مقدار لیگنین کلاسون و لیگنین محلول در اسید مغز کنف بهترتیب 2/17 و 3 درصد و از پوست آن 5/8 و 85/3 درصد براساس وزن خشک ماده اولیه تعیین شد. خمیر کاغذسازی به روش سودا تحت شرایط مقدار قلیایی؛ 40 گرم بر لیتر (بر حسب هیدروکسید سدیم و براساس وزن خشک ماده اولیه)، نسبت مایع پخت به ماده اولیه؛ 20 به 1، دماهای بیشینه پخت 170-140 درجه سانتیگراد (بسته به ماده اولیه) و زمان پخت 1500-0 دقیقه (بسته به دمای بیشینه و ماده اولیه) برای پوست (Bast)، مغز (core) و مخلوط پوست و مغز انجام گرفت. نتایج نشان داد که لیگنینزدایی در پوست و مغز کنف طی سه فاز صورت میگیرد و انرژی فعالسازی مورد نیاز برای لیگنینزدایی در فاز نهایی برای مغز و پوست بهترتیب 53/94 و 89/85 کیلو ژول بر مول میباشد. ثابت سرعت لیگنینزدایی فاز نهایی برای مغز در دماهای 155، 160 و 170 درجه سانتیگراد بهترتیب 4-10×39، 4-10×70 و 4-10×93 یک بر دقیقه و برای پوست در دماهای 140، 145، 150 و 155 درجه سانتیگراد بهترتیب 4-10×30، 4-10×41، 4-10×53 و 4-10×73 یک بر دقیقه و برای مخلوط پوست و مغز کنف در دمای 155 درجه سانتیگراد، 4-10×50 یک بر دقیقه بهدست آمد. برای خمیر کاغذسازی از مخلوط پوست و مغز کنف، دمای 155 درجه سانتیگراد توصیه میگردد زیرا در این دما فازهای 2 و 3 در پوست و مغز قابل مشاهدهاند.
کلید واژگان
کنفخمیرسازی سودا
لیگنینزدایی
ثابت سرعت
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2012-08-221391-06-01
ناشر
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences
شاپا
2322-20772322-2786




