نمایش مختصر رکورد

dc.date.accessioned1399-07-09T00:36:36Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T00:36:36Z
dc.date.available1399-07-09T00:36:36Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T00:36:36Z
dc.date.issued2012-05-21en_US
dc.date.issued1391-03-01fa_IR
dc.date.submitted2012-09-25en_US
dc.date.submitted1391-07-04fa_IR
dc.identifier.citation(1391). بررسی تأثیر شرایط پخت بر لیگنین‏زدایی و گران‏روی خمیر‏ کاغذ سودا از باگاس. پژوهش‌های علوم و فناوری چوب و جنگل, 19(1), 107-120.fa_IR
dc.identifier.issn2322-2077
dc.identifier.issn2322-2786
dc.identifier.urihttp://jwfst.gau.ac.ir/article_902.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/181444
dc.description.abstractتأثیر 3 عامل دما، زمان پخت و مقدار قلیایی بر مقدار لیگنین باقی‏مانده و گران‏روی خمیر کاغذ سودا از باگاس مورد بررسی قرار گرفت. از 2 سطح دمای 175 و 185 درجه سانتی‏گراد، 3 زمان پخت 20، 30 و 40 دقیقه و 3 مقدار قلیایی 14، 16 و 18 درصد استفاده و تأثیر متغیرهای پخت بر روی بازده، مقدار پنتوزان‏ها، گران‏روی و عدد کاپای خمیر کاغذها، با استفاده از طرح آزمایش فاکتوریل در قالب بلوک‏های کامل تصادفی تعیین شد. نتایج نشان داد، در اثر پخت شدیدتر، بازده کل و عدد کاپا کاهش می‏یابند. در دمای 175 درجه سانتی‏گراد، با افزایش زمان پخت و مقدار هیدروکسیدسدیم، مقدار پنتوزان‏ها و گران‏روی خمیر کاغذها به‏ کندی کاهش یافت، ولی در دمای 185 درجه سانتی‏گراد این کاهش شدیدتر بود. همچنین با افزایش زمان و دمای پخت،  pHمایع پخت سیاه کاهش یافت که نشان‏دهنده مصرف زیادتر هیدروکسیدسدیم در فرآیند پخت خمیر ‏کاغذ است. بیش‌ترین مقدار پنتوزان‏ها و زیادترین گران‏روی خمیر‏ کاغذها در شرایط ملایم پخت به‏دست آمد و کم‌ترین مقدار پنتوزان‏ها و کم‌ترین گران‏روی در شدیدترین شرایط پخت یعنی بیش‌ترین حد متغیرهای پخت مشاهده گردید. در دمای 175 درجه سانتی‏گراد، متوسط گرانروی 73/11 سانتی‌پوآز و در دمای 185 درجه سانتی‏گراد 34/11 سانتی‌پوآز به‏دست آمد. در زمان پخت 20 دقیقه، گرانروی خمیر کاغذ 79/11 سانتی‌پوآز و در زمان 30 دقیقه 57/11 سانتی‌پوآز و در زمان 40 دقیقه 24/11 سانتی‌پوآز اندازه‏گیری شد. نتایج نشان می‏دهند که مؤثرترین عامل در تخریب کربوهیدرات‏ها به‌ترتیب دما و زمان پخت می‏باشند و عامل تأثیرگذار بعدی، درصد هیدروکسیدسدیم است.fa_IR
dc.format.extent248
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانfa_IR
dc.publisherGorgan University Of Agricultural Sciencesen_US
dc.relation.ispartofپژوهش‌های علوم و فناوری چوب و جنگلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Wood and Forest Science and Technologyen_US
dc.subjectباگاسfa_IR
dc.subjectگران‏رویfa_IR
dc.subjectپنتوزان‏هاfa_IR
dc.subjectعدد کاپاfa_IR
dc.titleبررسی تأثیر شرایط پخت بر لیگنین‏زدایی و گران‏روی خمیر‏ کاغذ سودا از باگاسfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.citation.volume19
dc.citation.issue1
dc.citation.spage107
dc.citation.epage120


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد