• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش‌های علوم و فناوری چوب و جنگل
    • دوره 19, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش‌های علوم و فناوری چوب و جنگل
    • دوره 19, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی تأثیر شرایط پخت بر لیگنین‏زدایی و گران‏روی خمیر‏ کاغذ سودا از باگاس

    (ندگان)پدیدآور
    پدیدآور نامشخص
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    248.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    تأثیر 3 عامل دما، زمان پخت و مقدار قلیایی بر مقدار لیگنین باقی‏مانده و گران‏روی خمیر کاغذ سودا از باگاس مورد بررسی قرار گرفت. از 2 سطح دمای 175 و 185 درجه سانتی‏گراد، 3 زمان پخت 20، 30 و 40 دقیقه و 3 مقدار قلیایی 14، 16 و 18 درصد استفاده و تأثیر متغیرهای پخت بر روی بازده، مقدار پنتوزان‏ها، گران‏روی و عدد کاپای خمیر کاغذها، با استفاده از طرح آزمایش فاکتوریل در قالب بلوک‏های کامل تصادفی تعیین شد. نتایج نشان داد، در اثر پخت شدیدتر، بازده کل و عدد کاپا کاهش می‏یابند. در دمای 175 درجه سانتی‏گراد، با افزایش زمان پخت و مقدار هیدروکسیدسدیم، مقدار پنتوزان‏ها و گران‏روی خمیر کاغذها به‏ کندی کاهش یافت، ولی در دمای 185 درجه سانتی‏گراد این کاهش شدیدتر بود. همچنین با افزایش زمان و دمای پخت،  pHمایع پخت سیاه کاهش یافت که نشان‏دهنده مصرف زیادتر هیدروکسیدسدیم در فرآیند پخت خمیر ‏کاغذ است. بیش‌ترین مقدار پنتوزان‏ها و زیادترین گران‏روی خمیر‏ کاغذها در شرایط ملایم پخت به‏دست آمد و کم‌ترین مقدار پنتوزان‏ها و کم‌ترین گران‏روی در شدیدترین شرایط پخت یعنی بیش‌ترین حد متغیرهای پخت مشاهده گردید. در دمای 175 درجه سانتی‏گراد، متوسط گرانروی 73/11 سانتی‌پوآز و در دمای 185 درجه سانتی‏گراد 34/11 سانتی‌پوآز به‏دست آمد. در زمان پخت 20 دقیقه، گرانروی خمیر کاغذ 79/11 سانتی‌پوآز و در زمان 30 دقیقه 57/11 سانتی‌پوآز و در زمان 40 دقیقه 24/11 سانتی‌پوآز اندازه‏گیری شد. نتایج نشان می‏دهند که مؤثرترین عامل در تخریب کربوهیدرات‏ها به‌ترتیب دما و زمان پخت می‏باشند و عامل تأثیرگذار بعدی، درصد هیدروکسیدسدیم است.
    کلید واژگان
    باگاس
    گران‏روی
    پنتوزان‏ها
    عدد کاپا

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2012-05-21
    1391-03-01
    ناشر
    دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    Gorgan University Of Agricultural Sciences

    شاپا
    2322-2077
    2322-2786
    URI
    http://jwfst.gau.ac.ir/article_902.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/181444

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب