نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحسنی, اکبرfa_IR
dc.contributor.authorنورزاده حداد, مهدیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T00:35:11Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T00:35:11Z
dc.date.available1399-07-09T00:35:11Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T00:35:11Z
dc.date.issued2017-02-19en_US
dc.date.issued1395-12-01fa_IR
dc.date.submitted2016-07-28en_US
dc.date.submitted1395-05-07fa_IR
dc.identifier.citationحسنی, اکبر, نورزاده حداد, مهدی. (1395). تاثیر غنی‌سازی و تلقیح میکروبی بر بهبود خصوصیات کیفی ویناس چغندر قند برای استفاده در اراضی کشاورزی. مجله پژوهش‌های حفاظت آب و خاک, 23(6), 253-268. doi: 10.22069/jwfst.2017.11462.2588fa_IR
dc.identifier.issn2322-2069
dc.identifier.issn2322-2794
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22069/jwfst.2017.11462.2588
dc.identifier.urihttp://jwsc.gau.ac.ir/article_3488.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/180919
dc.description.abstractسابقه و هدف : ویناس پساب صنعت الکل‌سازی بوده و مایعی با رنگ قهوه‌ای تیره می‌باشد که محتوی ترکیبات آلی و معدنی متنوعی است و ورود آن به محیط زیست ممکن است مشکلاتی به همراه داشته باشد. طی سال‌های اخیر نگاه متفاوت به محصولات جانبی و استفاده از آنها در سایر زمینه‌های مختلف مورد توجه قرار گرفته است. کاربرد این ضایعات در زمین‌های کشاورزی به عنوان بخشی از برنامه حاصلخیز نمودن خاک یکی از این موارد می‌باشد. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر تیمار ویناس با نوعی کنسرسیوم متشکل از سه گونه باکتری مختلف بر نیاز اکسیژن شیمیایی(COD)، نیاز اکسیژن زیستی(BOD)، فنل و شدت رنگ ویناس خام و همچنین تاثیر ویناس خام و تیمار شده بر جمعیت قارچ‌ها و باکتری‌های خاک می‌باشد.<br /> مواد و روشها : ویناس مورد مطالعه از کارخانه شرکت الکل‌سازی تقطیر خراسان تهیه شد. در این پژوهش، تجزیه زیستی با استفاده از نوعی کنسرسیوم متشکل از سه باکتری Pseudomonas aeruginosa ، Stenotrophomonas maltophila وProteus mirabilis انجام شد. در این مطالعه، تاثیر دما، غلظت آلوده‌سازی، وجود نمک‌های معدنی، غلظت‌های متفاوت اسید هیومیک و منابع متفاوت کربن و نیتروژن مورد بررسی قرار گرفت. برای بررسی تاثیر کاربرد ویناس خام و تیمار شده بر جمعیت میکروارگانیسم‌های خاک، جمعیت باکتری‌ها و قارچ‌های خاک به عنوان شاخص جمعیت میکروارگانیسم‌ها شمارش شد.<br /> یافته‌ها : نتایج نشان داد که این کنسرسیوم با ایجاد شرایط بهینه در دمای 38 درجه سلسیوس و غلظت آلوده‌سازی 10 درصد حجمی- حجمی طی مدت 5 روز قادر به کاهش 1/57 و 7/75 درصدی به ترتیب در مقدار COD و BOD بود. مقدار رنگ و فنل نیز به ترتیب 2/59 و 6/66 درصد کاهش یافت. اضافه نمودن گلوکز به عنوان منبع ساده کربن باعث افزایش تاثیرگذاری کنسرسیوم بر ویناس شد. حضور اسید هیومیک به عنوان منبع پیچیده کربن و همچنین یک عامل محرک رشد باکتری‌ها بر عملکرد کنسرسیوم بر ویناس تاثیر مثبت داشت. بیشترین کاهش رنگ، COD و فنل در غلظت 40 میلی‌گرم بر لیتر اسید هیومیک دیده شد. با اضافه کردن ویناس خام و تیمار شده به خاک پس از گذشت 33 روز، جمعیت باکتری‌ها تحت تاثیر ویناس خام و تیمار شده به ترتیب 6/27 و 0/17 درصد افزایش یافت. این روند به طور تقریبا مشابه برای قارچ‌ها نیز تکرار شد.<br /> نتیجه‌گیری : به طور کلی نتایج حاصل از این آزمایش نشان می‌دهد که استفاده از این کنسرسیوم با ایجاد شرایط بهینه قادر به کاهش درصد بالایی از رنگ، COD و مواد فنولیک می‌باشد و استفاده از این کنسرسیوم برای تجزیه زیستی ویناس تولید شده در صنعت الکل سازی، قبل از رهاسازی آنها به محیط زیست می‌تواند تاثیر منفی بالقوه آنها را کاهش دهد. همچنین اضافه کردن ویناس خام و تیمار شده به خاک باعث افزایش جمعیت قارچ‌ها و باکتری‌ها می‌شود که تاثیرگذاری ویناس خام در این مورد بیشتر است.fa_IR
dc.format.extent488
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانfa_IR
dc.publisherGorgan University Of Agricultural Sciencesen_US
dc.relation.ispartofمجله پژوهش‌های حفاظت آب و خاکfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Water and Soil Conservationen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22069/jwfst.2017.11462.2588
dc.subjectویناسfa_IR
dc.subjectکنسرسیوم باکتریfa_IR
dc.subjectتصفیه زیستیfa_IR
dc.subjectاسید هیومیکfa_IR
dc.subjectنیاز اکسیژن زیستیfa_IR
dc.titleتاثیر غنی‌سازی و تلقیح میکروبی بر بهبود خصوصیات کیفی ویناس چغندر قند برای استفاده در اراضی کشاورزیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه علوم خاک دانشگاه زنجانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه کشاورزی دانشگاه پیام نورfa_IR
dc.citation.volume23
dc.citation.issue6
dc.citation.spage253
dc.citation.epage268


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد