| dc.contributor.author | معینیان, محمدرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | زرگری, کاوه | fa_IR |
| dc.contributor.author | حسنپور, جواد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T00:31:06Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T00:31:06Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T00:31:06Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T00:31:06Z | |
| dc.date.issued | 2015-02-20 | en_US |
| dc.date.issued | 1393-12-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2013-11-22 | en_US |
| dc.date.submitted | 1392-09-01 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | معینیان, محمدرضا, زرگری, کاوه, حسنپور, جواد. (1393). اثر محلولپاشی بور (B) بر عملکرد دانه و صفات فیزیولوژیکی گندم تحت تنش کم آبی. پژوهش های زراعی در حاشیه کویر, 11(4), 297-307. | fa_IR |
| dc.identifier.uri | http://kavir.iauvaramin.ac.ir/article_542942.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/179304 | |
| dc.description.abstract | تحقیقی بهمنظور بررسی اثر محلولپاشی عنصر بور وقطع آبیاری بر روابط آبی گندم(لاین جدید امیدبخش و متحمل بهخشکی WS82- 9) بهصورت کرتهای یک بار خرد شده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با عامل اصلی شامل سه سطح آبیاری 1- آبیاری معمول (عرف منطقه) 2- قطع آبیاری در 50% ساقهدهی 3- قطع آبیاری در مرحله 50% گلدهی و عامل فرعی شامل تیمار محلولپاشی بور در سه سطح 1- محلولپاشی با آب خالص 2- محلولپاشی عنصر بور با غلظت 5/0 درصد 3- محلولپاشی عنصر بور با غلظت یک درصد در مزرعه تحقیقاتی مرکز تحقیقات کشاورزی ورامین انجام گرفت. نتایج نشان داد که بیشترین مقدار عملکرد دانه از تیمار آبیاری معمول و محلولپاشی عنصر بور با غلظت یک درصد با 5/5632 کیلوگرم در هکتار بهدست آمد که نسبت به تیمار قطع آبیاری در مرحله گلدهی و محلولپاشی با آب خالص، با 4/2591 کیلوگرم در هکتار، 9/53 درصد برتری داشت. میزان پرولین نیز تحت تاثیر اثرات متقابل تیمار آبیاری و عنصر بور قرار گرفت. تیمار قطع آبیاری در مرحله گلدهی و محلولپاشی عنصر بور با غلظت یک درصد توانست بالاترین میزان پرولین با 01/1 میکروگرم بر گرم و تیمار آبیاری معمول و آب خالص با 803/0 میکروگرم بر گرم را کمترین میزان پرولین را بهدست آورد. اثر آبیاری بر پایداری غشای سلولی و میزان کلروفیل برگ تأثیرگذار بود، ولی محلولپاشی بور تأثیر معنیداری نداشت. محتوی نسبی آب برگ نیز تحت تاثیر اثرات متقابل تیمار آبیاری و عنصر بور قرار گرفت بالاترین میزان محتوی نسبی آب برگ از تیمار آبیاری معمول و محلولپاشی عنصر بور با غلظت یک درصد با 94 درصد و کمترین مقدار را تیمار قطع آبیاری در مرحله ساقهدهی و محلولپاشی با آب خالص با 56 درصد بهدست آورد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 184 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | پژوهش های زراعی در حاشیه کویر | fa_IR |
| dc.subject | گندم | fa_IR |
| dc.subject | قطع آبیاری | fa_IR |
| dc.subject | محلولپاشی بور | fa_IR |
| dc.subject | عملکرد دانه | fa_IR |
| dc.subject | پرولین | fa_IR |
| dc.subject | کلروفیل | fa_IR |
| dc.title | اثر محلولپاشی بور (B) بر عملکرد دانه و صفات فیزیولوژیکی گندم تحت تنش کم آبی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانش آموخته کارشناسی ارشد زراعت، گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا، ورامین- ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین - پیشوا، ورامین- ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار مرکز تحقیقات کشاورزی ورامین. ورامین – ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 11 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 297 | |
| dc.citation.epage | 307 | |