• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های زراعی در حاشیه کویر
    • دوره 12, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های زراعی در حاشیه کویر
    • دوره 12, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر عصاره جلبک دریایی و ورمی‌کمپوست بر عملکرد و اجزای عملکرد و میزان فسفر و کلروفیل ماش در منطقه ورامین

    (ندگان)پدیدآور
    بسیم‌فر, رامیلانصری, محمدزرگری, کاوه
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    221.2کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به­منظور بررسی تاثیر عصاره جلبک دریایی و کود ورمی­کمپوست بر عملکرد و اجزای عملکرد ارقام ماش، آزمایشی در سال زراعی 1393 در منطقه ورامین به­صورت اسپلیت فاکتوریل در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تکـرار اجرا شد. عـوامل مورد بررسی شامل عصـاره جلبک دریایی با نام تجـاری استیم پلکس مایع، کود ورمی­کمپوست و رقم پرتو و لاین امید بخش vc6173B بود. عامل اصلی شامل سه سطح، بدون استفاده از عصاره جلبک، دو بار و چهار بار محلول­پاشی عصاره جلبک در طول دوره رشد با غلظت دو در هزار و عامل فرعی شامل دو سطح عدم استفاده و استفاده از ورمی­کمپوست (10 تن در هکتار) و رقم پرتو و لاین امید­بخش vc6173B بود. نتایج اثرات ساده نشان داد بیش­ترین عملکرد دانه از تیمار دو بار محلول­پاشی عصاره جلبک و مصرف ورمی­کمپوست و رقم پرتو به­ترتیب با میانگین 1600،1553و 3/1573 کیلو­گرم در هکتار حاصل شد. بیش­ترین عملکرد بیولوژیک در اثرات ساده مربوط به تیمار چهار بار محلول­پاشی عصاره جلبک، مصرف ورمی­کمپوست و رقم پرتو به­ترتیب با میانگین 6240، 5880 و 5880 کیلو­گرم در هکتار بود. اثرات متقابل سه گانه نشان داد بیش­ترین عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک را تیمار چهار بار محلول­پاشی عصاره جلبک و مصرف ورمی کمپوست در رقم پرتو به ترتیب 1720و 6960 کیلو­گرم در هکتار به خود تخصیص داد.کم­ترین میزان عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک از تیمار چهار بار محلول­پاشی عصاره جلبک و عدم مصرف ورمی­کمپوست در رقم  vc6173Bبه­ترتیب با متوسط 1200 و 5600 کیلو­گرم در هکتار به­دست آمد. نتایج نشان داد محلول­پاشی عصاره جلبک دریایی سبب افزایش رشد رویشی و مصرف ورمی کمپوست با ایجاد شرایط مطلوب، رشد بهتر گیاه را فراهم کرد و از لحاظ ژنتیکی رقم پرتو عملکـرد بالا­تری نشان داد.
    کلید واژگان
    ماش
    عصاره جلبک دریایی
    ورمی کمپوست
    عملکرد
    اجزای عملکرد و کلروفیل

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2015-08-23
    1394-06-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین
    سازمان پدید آورنده
    دانش‌آموخته کارشناسی ارشد زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی ورامین- پیشوا، ورامین – ایران.
    دانشیار گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی ورامین- پیشوا، ورامین – ایران.
    استاد‌یار گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی ورامین- پیشوا، ورامین – ایران

    URI
    http://kavir.iauvaramin.ac.ir/article_541416.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/179254

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب