تاثیر عصاره جلبک دریایی و ورمیکمپوست بر عملکرد و اجزای عملکرد و میزان فسفر و کلروفیل ماش در منطقه ورامین
(ندگان)پدیدآور
بسیمفر, رامیلانصری, محمدزرگری, کاوهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
بهمنظور بررسی تاثیر عصاره جلبک دریایی و کود ورمیکمپوست بر عملکرد و اجزای عملکرد ارقام ماش، آزمایشی در سال زراعی 1393 در منطقه ورامین بهصورت اسپلیت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکـرار اجرا شد. عـوامل مورد بررسی شامل عصـاره جلبک دریایی با نام تجـاری استیم پلکس مایع، کود ورمیکمپوست و رقم پرتو و لاین امید بخش vc6173B بود. عامل اصلی شامل سه سطح، بدون استفاده از عصاره جلبک، دو بار و چهار بار محلولپاشی عصاره جلبک در طول دوره رشد با غلظت دو در هزار و عامل فرعی شامل دو سطح عدم استفاده و استفاده از ورمیکمپوست (10 تن در هکتار) و رقم پرتو و لاین امیدبخش vc6173B بود. نتایج اثرات ساده نشان داد بیشترین عملکرد دانه از تیمار دو بار محلولپاشی عصاره جلبک و مصرف ورمیکمپوست و رقم پرتو بهترتیب با میانگین 1600،1553و 3/1573 کیلوگرم در هکتار حاصل شد. بیشترین عملکرد بیولوژیک در اثرات ساده مربوط به تیمار چهار بار محلولپاشی عصاره جلبک، مصرف ورمیکمپوست و رقم پرتو بهترتیب با میانگین 6240، 5880 و 5880 کیلوگرم در هکتار بود. اثرات متقابل سه گانه نشان داد بیشترین عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک را تیمار چهار بار محلولپاشی عصاره جلبک و مصرف ورمی کمپوست در رقم پرتو به ترتیب 1720و 6960 کیلوگرم در هکتار به خود تخصیص داد.کمترین میزان عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک از تیمار چهار بار محلولپاشی عصاره جلبک و عدم مصرف ورمیکمپوست در رقم vc6173Bبهترتیب با متوسط 1200 و 5600 کیلوگرم در هکتار بهدست آمد. نتایج نشان داد محلولپاشی عصاره جلبک دریایی سبب افزایش رشد رویشی و مصرف ورمی کمپوست با ایجاد شرایط مطلوب، رشد بهتر گیاه را فراهم کرد و از لحاظ ژنتیکی رقم پرتو عملکـرد بالاتری نشان داد.
کلید واژگان
ماشعصاره جلبک دریایی
ورمی کمپوست
عملکرد
اجزای عملکرد و کلروفیل
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2015-08-231394-06-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامینسازمان پدید آورنده
دانشآموخته کارشناسی ارشد زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی ورامین- پیشوا، ورامین – ایران.دانشیار گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی ورامین- پیشوا، ورامین – ایران.
استادیار گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی ورامین- پیشوا، ورامین – ایران




