• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های زراعی در حاشیه کویر
    • دوره 14, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های زراعی در حاشیه کویر
    • دوره 14, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    سنجش وارزیابی عملکرد استان بوشهر در بخش زراعت

    (ندگان)پدیدآور
    زارعی, یعقوباستعلاجی, علیرضا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    184.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زراعت بزرگ­ترین زیر­بخش کشاورزی است که 56 درصد از ارزش­افزوده، 60 درصد از اشتغال و 82 درصد از تولیدات این بخش را به­خود اختصاص داد. از سوی دیگر عمده­ترین نیاز­های غذایی بشر نظیر غلات، حبوبات، سبزیجات و میوه­جات از طریق زیر­بخش زراعت تامین می­گردد. با عنایت به نقش اثر­گذار گیاهان زراعی در جوامع انسانی می­توان اذعان نمود که انسـان به طرق مختلف وابسته به محصولات زراعی است. به­طوری­که گیاهان زراعی به­طور مستقیم و غیر­مستقیم تأمین­کننده اصلی مواد غذایی یعنی پروتئین­ها، هیدرات­های کربن، چربی­ها، ویتامین­ها و مواد معدنی هستند. همچنین امروزه بسیاری از کشور­های پیشرفته جهان از طریق صادرات محصولات زراعی (خصوصاً صادرات غلات) ارز کلانی را وارد کشور خود می­کنند. ارزش دارویی برخی گیاهان زراعی، اهمیت صنعتـی، زیست­محیطی و ارزش گیاهان زراعی در احیای خواص فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی خاک از دیگر کارکرد­های مهم محصولات زراعی است که نقش آن­ها را انکارپذیر می­نماید. بر­همین اساس پژوهش حاضر قصـد دارد جهت بهره­برداری صحیح و مطلوب­تر برنامه­ریزان و تصمیم­گیران از ظرفیت­های بالقوه و غنی در کشور، با تکیه بر روش­های کمی به سطح­بندی و مقایسه شش زیر­بخش زراعت در استان بوشهر بپردازد تا ضمن ارزیابی عملکرد آن­ها، درجه برخورداری و میزان محرومیت مناطق نیز مورد تحلیل قرار­گیرد. این بررسی با استفاده از منابع اسنادی سال 1390، درصدد است تا میزان توسعه زراعت در استان بوشهر را با استفاده از مدل تاپسیس و نرم­افزار­های Excel وSpss  با رویکردی توصیفی- تحلیلی، مورد ارزیابی قرار دهد. سنجش میزان توسعه­یافتگی بخش زراعت در منطقه مورد مطالعه حاکی از وجود شکاف عمیقی بین زیربخش­های زراعی در استان بوشهر می­باشد. به­طوری­که زیر­بخش سبزیجات با 65/0 تنها زیر­بخش توسعه­یافته در استان می­باشد. پس از آن نیز زیر­بخش غلات با 58/0 در سطح متوسطی از توسعه قرار­گرفت. در نقطه مقابل نتایج گواه این مطلب است که چهـار زیر­بخش جالیزی، صنعتی، علوفه­ای و حبوبات در جرگه بسیار محروم قرار داشته­اند. این بررسی معتقد است، تنوع اقلیمی و توان اکولوژیکی استان و همچنین جایگاه مهم بخش زراعت در تامین امنیت­غذایی و اقتصاد کشاورزی جامعه ایجاب می­نماید. متولیان امر ضمن کسب شناخت همه­جانبه، برنامه­ریزی دقیق و مدیریت هدفمند، با به­کارگیری روش­های علمی بستر لازم جهت ارتقای تولید و نیل به خودکفایی در کشاورزی کشور را فراهم سازند
    کلید واژگان
    استان بوشهر
    کشت
    تولید
    زیر‌بخش‌های زراعی
    تاپسیس

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2017-08-23
    1396-06-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین
    سازمان پدید آورنده
    گروه جغرافیا و برنامه‌ریزی روستایی، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، دانشگاه آزاد اسلامی، بوشهر، ایران
    استاد جغرافیا و برنامه‌ریزی روستایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد یادگار امام خمینی (ره)، شهر ری، ایران

    URI
    http://kavir.iauvaramin.ac.ir/article_540438.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/179248

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب