اثر کاربرد خارجی گلایسین بتائین بر عملکرد و متغیرهای فیزیولوژیکی گیاه کلزا تحت رژیمهای مختلف آبیاری
(ندگان)پدیدآور
بوربور, محسناویسی, میثمنصری, محمدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
بهمنظور بررسی تاثیر محلولپاشی گلایسین بتائین بر صفات زراعی و فیزیولوژیک کلزا در شرایط کمآبی در منطقه ورامین، آزمایشی در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد ورامین بهصورت کرت خرد شده در قالب بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد. عوامل مورد بررسی در این آزمایـش شامل تنش کـمآبی در سـه سطح (I1- آبیـاری معمول، mm 60 تبـخیر از تشتک تبخیر، I2 - تنش ملایم، mm 90 تبخیر از تشتک تبخیر و I3- تنش شدید،mm 120 تبخیر از تشتک تبـخیـر) و محلـولپاشـی گلایسیـن بتائیـن در چهـار سطـح (B1- آب خـالـص، B2 - 5/1در هـزار، B3- دو در هـزار و - B45/2 در هزار) بودند. اثرات متقابل سطوح آبیاری و محلولپاشی گلایسن بتائین بر عملکرد دانه، محتوای گلایسین بتائین، محتوای مالون دی آلدئید، محتوای کلروفیل aو b معنیدار بود. بهطور کلـی با افـزایش غلظت گلایسیـن بتائیـن بهویژه تحت شـرایط محدودیت شـدیـد آبیـاری، میـزان عملکـرد دانـه و صفات ذکـر شـده (بهجـز محتـوای مالون دی آلدئید) افزایش یافت. اثر متقابل دور آبیاری و غلظت گلیسین بتائین در محتوای پرولین و RWC معنیدار نشد. اما اثرات ساده عوامل مذکور در این صفات معنیدار بود. بالاترین محتوای رطوبت نسبی (87/80 درصد) و محتوای پرولین (7/15 میکرومول بر گرم وزن تر) بهترتیب در غلظت 5/2 در هزار و 5/1 در هزار گلایسین بتائین مشاهده شد. در حالی که محتوای پرولین در تیمار 5/2 در هزار گلایسین بتائین به کمترین مقدار خود رسید
کلید واژگان
کلزاعملکرد دانه
گلایسین بتائین
مالون دی آلدهید
محتوای کلروفیل
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2017-08-231396-06-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامینسازمان پدید آورنده
گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا، ورامین، تهران – ایرانگروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا، ورامین- ایران
مرکز تحقیقات فنآوریهای نوین تولید غذای سالم، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، تهران، ایران.




