تأثیر تغذیه بر کجروی و رفتار مجرمانه با نگاهی به آموزههای دین اسلام
(ندگان)پدیدآور
محسنی, فریدنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
تغذیه، علاوه بر تأمین سلامت جسمانی، نقش بسیار مهمی در پیشگیری و مدیریت بسیاری از اختلالات رفتاری، یادگیری و روانی ایفاء مینماید که بر شرایط رشد مدار زندگی کودکان و نوجوانان، رفتار آنان در مدرسه، فرآیند مراحل مختلف تحصیل، و رفتار و روحیۀ بزرگسالان، در ابعاد گوناگون زندگیشان، از خانه تا محل کار و جامعه اثر میگذارد. از جمله مهمترین وجوه اختلالات رفتار انسانی نیز رفتارهای ضد اجتماعی، انحراف و بزهکاری هستند. ارتباط تنگاتنگ تغذیه و عادات غذایی با جنبههای مختلف حالات روانی و رفتار انسان، توجه به کیفیت تغذیه، را بهعنوان یکی از مهمترین رویکردهای مبارزه با رفتارهای ضد اجتماعی و جرم مطرح نموده است. مداخلات تغذیهای در مورد افراد مستعد خشونت و بزهکاری، بهویژه کودکان، از جمله مؤثرترین راهکارهای این رویکرد، در راستای پیشگیری از بزهکاری و کاهش نرخ آن، به شمار میآید. عدم موفقیت رویکردهای پیشگیرانه سنتّی، در کنار تغییرات چشمگیر عادات غذایی جوامع مختلف، در چند دهۀ گذشته و گرایش فزآینده به غذاهای محرک و مضر، نشاندهندۀ ضرورت و فوریت به کارگیری این مداخلات است. نوشتار حاضر، رابطۀ تغذیه با رفتار انسان را، بهویژه کجروی و بزهکاری و چگونگی استفاده از مداخلات تغذیهای، با استفاده از نتایج حاصل از پژوهشهای بهعملآمده و آموزههای اسلام در این زمینه بررسی میکند و در نهایت مشخص مینماید که توجه به تغذیه افراد بهعنوان عاملی مؤثر در ارتکاب جرم و پیشگیری از آن از نگاه جرمشناسی خرد و کلان امری ضروری است که باید در مورد آن برنامهریزی و تقنین صورت پذیرد.
کلید واژگان
تغذیهکجروی و بزهکاری
مداخلات تغذیهای
پیشگیری از جرم
شماره نشریه
39تاریخ نشر
2014-09-231393-07-01
ناشر
دانشگاه امام صادق علیه السلامسازمان پدید آورنده
استادیار دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداریشاپا
2251-98582588-6673




