نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمرادی, نداfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T00:21:41Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T00:21:41Z
dc.date.available1399-07-09T00:21:41Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T00:21:41Z
dc.date.issued2020-05-21en_US
dc.date.issued1399-03-01fa_IR
dc.date.submitted2018-12-05en_US
dc.date.submitted1397-09-14fa_IR
dc.identifier.citationمرادی, ندا. (1399). بررسی نقش اسیدهای آلی با وزن مولکولی کم در فراهمی عناصر غذایی کم‌مصرف در خاک. مدیریت اراضی, 81(1), 83-95. doi: 10.22092/lmj.2020.122312fa_IR
dc.identifier.issn2345-6205
dc.identifier.issn2588-5391
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/lmj.2020.122312
dc.identifier.urihttps://lmj.areeo.ac.ir/article_122312.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/175657
dc.description.abstract<strong>فراهمی عناصر غذایی کم­مصرف در خاک و جذب آن­ها توسط گیاهان به ویژگی­های خاک (مانند مواد آلی، کربنات کلسیم و </strong><strong>pH</strong><strong>) و برهمکنش­های بین ریشه­های گیاه و ریزجانداران خاک بستگی دارد. زیست­فراهمی عناصر کم­مصرف آهن (</strong><strong>Fe</strong><strong>)، منگنز (</strong><strong>Mn</strong><strong>)، مس (</strong><strong>Cu</strong><strong>) و روی (</strong><strong>Zn</strong><strong>) در خاک­های آهکی مناطق خشک و نیمه خشک به­دلیل کمبود مواد آلی، </strong><strong>pH</strong><strong> بالا و رسوب توسط کربنات­ها، اندک می­باشد. یکی از محدودیت­های عمده تغذیه گیاهان در خاک­های آهکی، زیست­فراهمی اندک عناصر غذایی کم­مصرف می­باشد. نتایج مطالعات نشان داده که در شرایط کمبود عناصر غذایی، اسیدهای آلی با وزن مولکولی کم مانند اسید سیتریک، اسید اگزالیک و اسید مالیک توسط ریشه گیاهان آزاد شده و سبب افزایش حلالیت عناصر کم­مصرف می­شوند. اسیدهای آلی ترشح شده در ریزوسفر گیاهان، در افزایش تحرک و زیست­فراهمی عناصر غذایی کم­مصرف در خاک و به­دنبال آن افزایش جذب آن­ها توسط گیاهان موثر شناخته شده­اند. افزون بر این، اسیدهای آلی با وزن مولکولی کم در سمیت زدایی فلزات سنگین و بهبود فعالیت میکروبی خاک موثر هستند. بنابراین مطالعه حاضر به بررسی تاثیر اسیدهای آلی با وزن مولکولی کم در افزایش زیست­فراهمی عناصر کم­مصرف شامل آهن، منگنز، مس و روی می­پردازد.</strong>fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات خاک و آبfa_IR
dc.relation.ispartofمدیریت اراضیfa_IR
dc.relation.ispartofLand Management Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/lmj.2020.122312
dc.subjectترشحات ریشهfa_IR
dc.subjectحلالیتfa_IR
dc.subjectخاک آهکیfa_IR
dc.subjectعناصر کم‌مصرفfa_IR
dc.subjectریزوسفرfa_IR
dc.titleبررسی نقش اسیدهای آلی با وزن مولکولی کم در فراهمی عناصر غذایی کم‌مصرف در خاکfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeعلمی ترویجیfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه علوم و مهندسی خاک دانشکده کشاورزی دانشگاه شهیدچمران اهواز، اهواز، ایران.fa_IR
dc.citation.volume81
dc.citation.issue1
dc.citation.spage83
dc.citation.epage95


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد