• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Advanced Journal of Chemistry-Section A
    • Volume 3, Issue 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Advanced Journal of Chemistry-Section A
    • Volume 3, Issue 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Nutritional and Structural Evaluation of Sweitenia Mycrophylla Exudate Gum: A Potential Excipient and Food Additive

    (ندگان)پدیدآور
    Olusola, AdeyanjuChukwu, Joshua Ebuka
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    963.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    Original Research Article
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    Nutritional and structural analysis of S. mycrophylla were investigated using standard methods. Elemental analysis of the  purified  S. mycrophylla gum sample  revealed the content of potassium, sodium, calcium, manganese, magnesium, iron and zinc to be 600.0 ± 1.52 mg/g, 300.23 ± 0.2 mg/g, 0.31 ± 0.00 mg/g, 410.33 ±1.0 mg/g, 149.6 ± 4.60, 8.7±0.00 mg/g and 61.1±0.22 mg/g respectively. Gum had high content of potassium, sodium, magnesium and zinc and lower concentration of calcium, manganese and iron. Proximate analysis shows moisture content to be 5.70 ± 0.15%, Ash content 2.80±0.05%, Protein content 1.43 ± 0.01%, crude fiber 4.30 ± 0.01%, and crude fat 1.50. ± 0.03%, and carbohydrate 85.98±1.10%. These results compared favorably with acacia senegal gum (gum arabic) and makes this exudate gum highly recommendable for use in food and pharmaceutical industries. NMR spectroscopy revealed that the gum is a galactomannan type polysaccharide with mannose/ galactose ratio of 2.60. Due to its good physicochemical properties and mannose/ galactose ratio, Sweitenia mycrophylla galactomannan could be a useful polysaccharide for food and pharmaceutical industry.
    کلید واژگان
    Sweitenia mycrophylla
    exudate gum
    Food additive
    excipient
    NMR
    Organic Chemistry

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2020-01-01
    1398-10-11
    ناشر
    Sami Publishing Company (SPC)
    سازمان پدید آورنده
    Department of Chemistry, Faculty of natural sciences, University of Jos, Jos, Nigeria
    Department of Chemistry, Faculty of natural sciences, University of Jos, Jos, Nigeria

    شاپا
    2645-7768
    2645-5676
    URI
    https://dx.doi.org/10.33945/SAMI/AJCA.2020.1.2
    http://www.ajchem-a.com/article_89602.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/16662

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب