مقایسه تاثیر روغن کتان با ویتامین E بر شاخص های غیر تهاجمی کبد در مبتلایان به بیماری کبد چرب غیر الکلی
(ندگان)پدیدآور
بهشتی نامدار, علیبهاری, علیوثوقی نیا, حسنسعادت نیا, حسناسماعیل زاده, عباسگنجی, آزیتاقنایی, امیدشیخیان, محمدرضاامیری مقدم, شیریننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه اسیدهای چرب اشباع نشده امگا-3 اثرات ثابت شده ای بر هیپرلیپیدمی و بیماریهای قلبی عروقی دارند.با توجه به اینکه در درمان NAFLD اتفاق نظر واحدی وجود ندارد و امگا-3 به میزان زیادی در روغن دانه کتان یافت می شود و در این زمینه مطالعه ای در دنیا صورت نگرفته، هدف از این بررسی، مطالعه اثر روغن دانه کتان بر شاخص های غیر تهاجمی کبد چرب، است. روش کار در یک کارآزمایی بالینی تصادفی کنترل شده که در سال 1392 در مشهد انجام شد، تعداد 60 شرکت کننده مبتلا به NAFLD در دو گروه 30 نفره به مدت 2 ماه، تحت درمان با روغن کتان یا ویتامین E قرار گرفتند. وزن، اندکس توده بدنی، اندازه دور کمر، آنزیمهای کبدی، گلوکز، انسولین و پروفایل لیپیدهای خون، قبل و بعد از مداخله اندازه گیری شدند. اطلاعات ا نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد. نتایج در گروه روغن کتان آلانین آمینوترانسفراز(ALT).، آسپارتات آمینوترانسفراز(AST).، آلکالن فسفاتاز(ALP). تری گلیسیرید (TG).و انسولین به طور معنی داری کاهش و لیپیوپروتئین بادانسیته بالا(HDL). به طور معنی داری افزایش یافت (05/0pنتیجه گیری روغن کتان در بهبود برخی شاخصهای غیر تهاجمی کبدی بیماران مبتلا به NAFLD موثر می باشد، هر چند که جهت تایید تاثیر این دارو، مطالعات بیشتر با نمونه های بزرگتری مورد نیاز می باشد.
کلید واژگان
اسیدهای چرب امگا-3بیماری کبد چرب غیر الکلی
روغن کتان
ویتامین E
شماره نشریه
8تاریخ نشر
2015-01-211393-11-01
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی مشهدسازمان پدید آورنده
فوق تخصص گوارش و کبد، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایراندانشیار گروه گوارش و کبد، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
- دانشیار گروه گوارش و کبد، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
- استاد گروه گوارش و کبد، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
- استادیار گروه گوارش و کبد، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
- استادیار گروه گوارش و کبد، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
- استادیار گروه گوارش و کبد، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
- استادیار گروه گوارش و کبد، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
دانشجوی PhD تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران




