• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
    • دوره 57, شماره 8
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
    • دوره 57, شماره 8
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مقایسه تاثیر روغن کتان با ویتامین E بر شاخص های غیر تهاجمی کبد در مبتلایان به بیماری کبد چرب غیر الکلی

    (ندگان)پدیدآور
    بهشتی نامدار, علیبهاری, علیوثوقی نیا, حسنسعادت نیا, حسناسماعیل زاده, عباسگنجی, آزیتاقنایی, امیدشیخیان, محمدرضاامیری مقدم, شیرین
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    316.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه  اسیدهای چرب اشباع نشده امگا-3 اثرات ثابت شده ای بر هیپرلیپیدمی و بیماریهای قلبی عروقی دارند.با توجه به اینکه در درمان NAFLD اتفاق نظر واحدی وجود ندارد و امگا-3 به میزان زیادی در روغن دانه کتان یافت    می شود و در این زمینه مطالعه ای در دنیا صورت نگرفته،  هدف از این بررسی،  مطالعه اثر روغن دانه کتان بر شاخص های غیر تهاجمی کبد چرب،  است. روش کار در یک کارآزمایی بالینی تصادفی کنترل شده که در سال 1392 در مشهد انجام شد،  تعداد 60  شرکت کننده مبتلا به NAFLD در دو گروه 30 نفره به مدت 2 ماه، تحت درمان با روغن کتان  یا ویتامین E  قرار گرفتند. وزن، اندکس توده بدنی، اندازه دور کمر، آنزیمهای کبدی، گلوکز، انسولین و پروفایل لیپیدهای خون، قبل و بعد از مداخله اندازه گیری شدند. اطلاعات ا نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد. نتایج  در گروه روغن کتان آلانین آمینوترانسفراز(ALT).،  آسپارتات آمینوترانسفراز(AST).، آلکالن فسفاتاز(ALP).  تری گلیسیرید (TG).و انسولین  به طور معنی داری کاهش و  لیپیوپروتئین بادانسیته بالا(HDL). به طور معنی داری افزایش یافت (05/0pنتیجه گیری  روغن کتان در بهبود برخی شاخصهای غیر تهاجمی کبدی بیماران مبتلا به NAFLD موثر می باشد، هر چند که جهت تایید تاثیر این دارو، مطالعات بیشتر با نمونه های بزرگتری مورد نیاز می باشد.
    کلید واژگان
    اسیدهای چرب امگا-3
    بیماری کبد چرب غیر الکلی
    روغن کتان
    ویتامین E

    شماره نشریه
    8
    تاریخ نشر
    2015-01-21
    1393-11-01
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی مشهد
    سازمان پدید آورنده
    فوق تخصص گوارش و کبد، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
    دانشیار گروه گوارش و کبد، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
    - دانشیار گروه گوارش و کبد، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
    - استاد گروه گوارش و کبد، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
    - استادیار گروه گوارش و کبد، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
    - استادیار گروه گوارش و کبد، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
    - استادیار گروه گوارش و کبد، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
    - استادیار گروه گوارش و کبد، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
    دانشجوی PhD تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران

    شاپا
    1735-4013
    URI
    https://dx.doi.org/10.22038/mjms.2015.3716
    http://mjms.mums.ac.ir/article_3716.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/166136

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب