ارتباط عوامل غذایی با چاقی در دانش آموزان دبستانی نیشابور
(ندگان)پدیدآور
بایگی, فرشتهدرستی, احمدرضااشراقیان, محمد رضاحقیقیان رودسری, آرزونوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه امروزه شیوع چاقی در کودکان کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه به سـرعت رو بـه افـزا یش اسـت و عوامـل مختلفی در ایجاد آن دخالت دارند که لازم است در هر جمع یتی به طور جداگانه مورد بررس ی قرار گیرنـد. مطالعـه حاضــر با هــدف بررسی ارتباط عوامل غذایی با چاقی در دانش آموزان دبستانی شهر نیشابور در زمستان 1384 بـه انجام رسید. روش کار این مطالعــه مورد شاهدی و مقطعی بر 1471 دانش آموز دبستانی شهرنیشابور در سال 1384 انجـام شـد، مـوارد بـه روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی انتخاب شــده بودند. قد و وزن کلیه دانش آموزان اندازه گیری و نمایه تـوده بدن محاسبه شد. 114 دانش آموز چاق (گروه مورد که اندکس توده بدنی آنها بزرگتر از صدک 95 معیار حـسینی و همکاران بود، n=114) و به همان تعداد دانش آموز غیر چاق (گروه شاهد که BMI آنها بین صـدک 15 تـا 85 همان استاندارد بود n=102) انتخـاب شدند. جهت تعیین عوامل غذایی مرتبط با چاقی دو پرسشنامه تکرر مـصرف مواد غذایی و 24 ساعت یادآمد خوراک تکمیـل شد. اطلاعات حاصـل شـده بـا اسـتفاده از روش آمـاری SPSS تجزیه و تحلیل شده و از روش های کای اسکوئرو تی تست هم استفاده شد. نتایج نتایج نشان داد که میانگین انرژی دریافتی روزانه در گروه مورد (2413/1±542/2 کیلوکالری) به طـور معنی داری بیشتر از گروه شاهد (1762/1±411/7 کیلوکالری) بود (pدرشت مغذیها نیز در دو گروه متفاوت بود (pشکلات، آبمیوه طبیعی و غذاهای آماده تفاوت معنی دار داشتند (pنتیجهگیری ارائه برنامه های آموزش تغذیه در سطح خانوار به منظور کنترل شیوع چاقی در کودکان ضروری به نظرمی رسد.
کلید واژگان
چاقیدریافتهای غذایی
دانش آموز دبستانی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2009-12-221388-10-01
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی مشهدسازمان پدید آورنده
کارشـناس ارشـد علــومبهداشـتی درتغذیــه، گــروه تغذیــهوبیوشــیمی،دانــشکده بهداشــت و انستیتو تحقیقاتبهداشتی،دانشگاهعلـومپزشـکی تهران، تهران، ایراندانـشیار، گـروه تغذیـهوبیوشـیمی،دانـشکده بهداشـت وانـستیتو تحقیقـاتبهداشـتی،دانـشگاه علومپزشکی تهران، ایران
دانشیار، گروهآمـارواپیـدمیولوژی،دانـشکده بهداشـت وانـستیتو تحقیقـاتبهداشـتی،دانـشگاه علومپزشکی تهران، ایران
کارشناس ارشد علوم تغذیه، دانشکده علـوم تغذیه و صنایع غذایی، دانـشگاه علـوم پزشـکی شهید بهشتی تهران، تهران، ایران




