• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دلتا (UTTED)
    • دوره 1, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دلتا (UTTED)
    • دوره 1, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    آیا ماکروویو سرطان‌زا است؟

    (ندگان)پدیدآور
    ابراهیمی کلاریجانی, زهرا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    4.534 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله ترویجی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    آیا این موضوع حقیقت دارد که نباید از ماکروویو در تهیة مواد غذایی استفاده کرد زیرا اشعه‌ی سرطان‌زا تولید می‌کند؟ اصولا یک ماده هنگامی سرطان‌زا می‌شود که باعث شود سلول‌ها در اثر جهش، از چرخة عادی تقسیم خود خارج شوند. اشعه‌ی یونیزه‌کننده از جمله گاما و x با طول‌موج پایین و عمق نفوذ بالا قادر به ایجاد جهش در سلول‌ها می‌باشند؛ درحالی‌که اشعه‌ی غیریونیزه از جمله ماکروویو در محدودة طول‌موج بالاتر و انرژی پایین‌تری قرار دارند و تاکنون در طول یک و نیم قرن پس از چاپ اولین مقاله در مورد ماکروویو، تحقیقی مبنی بر سرطان‌زایی این اشعه از دستگاه ماکروویو یا مواد غذایی فرآوری شده به کمک این اشعه به چاپ نرسیده است. در فرآوری مواد غذایی به کمک ماکروویو، حرارت از بیرون انتقال نمی‌یابد؛ ‌بلکه در درون ماده غذایی در اثر اصطکاکی که به ‌دلیل جابه‌جایی مولکول‌های قطبی در جهت میدان‌ مغناطیسی ماکروویو رخ می‌دهد، ایجاد می‌گردد؛ بنابراین نیازی نیست که زمان و انرژی زیادی صرف گرم کردن ظرف شود؛ بلکه از ابتدای شروع فرایند، ماده غذایی به‌طور سریع و یکنواخت -به‌شرط دارا بودن شکل هندسی منظم- گرم می‌شود. زمان کوتاه رسیدن به حرارت موردنیاز، سبب می‌شود خواص ظاهری و تغذیه‌ای مواد غذایی از جمله ویتامین‌های آن‌، کمتر دچار آسیب‌های حرارتی شوند. پس می‌توان گفت ماکروویو گزینه مناسبی جهت فرآوری مواد غذایی است و وجود چندین مقاله در رابطه با بهبود فرایند مواد غذایی با به‌کارگیری ماکرویو در ماه‌های ابتدایی سال ۲۰۱۹ نیز موید این موضوع است.
    کلید واژگان
    ماکروویو
    سرطان‌زا
    جهش
    دانشگاه تهران
    انجمن های علمی دانشجویی
    زهرا ابراهیمی کلاریجانی
    UT-TED

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2019-05-22
    1398-03-01
    ناشر
    انجمن های علمی دانشجویی دانشگاه تهران
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی دکتری تخصصی بیوتکنولوژی مواد غذایی دانشگاه تهران

    URI
    http://uttedsj.ut.ac.ir/article_73151.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/16159

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب