استخراج و شناسایی ترکیبات شیمیایی اسانس گیاه بومادران Achillea Santolina
(ندگان)پدیدآور
رئوفی راد, ولی الهابراهیمی, عطا اللهارزانی, حسیننوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این تحقیق، میزان مواد موثره اسانس گیاه بومادران (Achillea Santolina) در مراتع کرسنک استان چهار محال و بختیاری جهت پی بردن به خصوصیات شیمیایی مورد بررسی قرار گرفته است.گیاه بومادران (Achillea Santolina)، گیاهی است از تیره کاسنی (Compositeae)، پایا، به ارتفاع 50-30 سانتیمتر، ساقه ایستاده ، برگها پوشیده از کرک، پهن یا خطی است. از گیاه مذکور در اواسط اردیبهشت ماه سال 1387 در مرحله رویشی برداشت شد. تهیه اسانس و عصارهگیری نمونه توسط دستگاه کلونجر و با روش تقطیر با آب انجام شد. جهت شناسائی و تجزیه اسانس از دستگاه کروماتوگرافی گازی متصل به طیف نگارجرمیGC-MSS استفاده شد. شناسایی ترکیبات با بررسی طیفهای حاصله و مراجعه به کتب مرجع صورت گرفت. بر اساس نتایج بدست آمده، 57 ترکیب که نشان دهنده 32/88 درصد کل ترکیب های اسانس بودند، شناسایی شد که عمده ترین آنها شامل ترکیبات camphor (98/17 درصد)، isoborneol (14/13 درصد)،Cineole -1.8 (40/12 درصد) و caryophyllene oxcide (32/7 درصد) میباشند. با توجه به مواد شناسایی شده در این گیاه، میتوان از این گیاه، در صنایع مختلف از جمله دارویی و بهداشتی بهره برد.
کلید واژگان
Achillea Santolinaاسانس
camphor
isoborneol
Cineole -1.8 و caryophyllene oxcide
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2016-08-221395-06-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد نورسازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری مرتعداریاستادیار دانشکدة منابعطبیعی و علوم زمین دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
استاد دانشکدة منابعطبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران




