بررسی اثر ضد میکروبی و ضد بیوفیلمی عطرمایههای نعناع فلفلی و آویشن شیرازی بر روی اسینتو باکتر بومانی و استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به آنتیبیوتیکهای مختلف
(ندگان)پدیدآور
ملایری, فردین علییزدان پور, زهرابندانی, حسینفاضلی نسب, بهمنسعیدی, سعیدهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از این مطالعه بررسی اثر ضد میکروبی و ضد بیوفیلمی نعناع فلفلی و آویشن شیرازی بر روی اسینتو باکتر بومانی و استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به آنتیبیوتیکهای مختلف است. جدایه باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و اسینتو باکتر بومانی از بیمارستانهای شهرستان زابل جداسازی شد و عطرمایه گیاه آویشن شیرازی و نعناع فلفلی با دستگاه کلونجر به دست آمد. حداقل غلظت کشندگی و حداقل غلظت مهارکنندگی با روش میکرودایلوشن تعیین گردید. نتایج حاصل از بررسی نشان داد که کمترین غلظت مهارکنندگی عطرمایه نعناع فلفلی در برابر اسینتو باکتر بومانی و استافیلوکوکوس اورئوس برابر با 1.25 میلیگرم بر میلیلیتر بوده است. نتایج حاصل از مطالعه ما بر روی آویشن شیرازی نشان داد که کمترین غلظت عطرمایه آویشن در برابر اسینتو باکتر بومانی و استافیلوکوکوس اورئوس برابر با 25/1 و 31/0 میلیگرم بر میلیلیتر بوده است. نتایج نشان داد که عطرمایه نعناع فلفلی و آویشن شیرازی مهارکننده رشد باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس و اسینتو باکتر بوده است.
کلید واژگان
عطرمایهاستافیلوکوکوس اورئوس
اسینتو باکتر بومانی
حداقل غلظت مهارکنندگی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2020-02-201398-12-01
ناشر
دانشگاه زابلUniversity of Zabol
سازمان پدید آورنده
دانشکده پزشکی، گروه بیوشیمی، دانشگاه علوم پزشکی زابلکارشناسی ارشد میکروبیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی زابل
دانشجوی دکتری علوم دام، دانشگاه ملی زابل
گروه پژوهشی زراعت و اصلاح نباتات، پژوهشکده کشاورزی، دانشگاه زابل
پژوهشکده زیستفناوری کشاورزی، دانشگاه زابل
شاپا
2645-44912676-5004




