مطالعه باقیمانده داروی فلورفنیکل در گوشت مرغ عرضه شده در استان چهارمحال و بختیاری با روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا
(ندگان)پدیدآور
محمدی, مازیارفتحی, عزت الهغلامی آهنگران, مجیدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در بهار 1395 تعداد 25 نمونه گوشت مرغ از کشتارگاههای شهرکرد جمعآوری شد و برای بررسی باقیمانده فلورفنیکل در گوشت با روش HPLC مورد آزمایش قرار گرفت. نمونهها پس از آمادهسازی و مخلوط شدن با اسید کلریدریک و انتقال به کارتریج، استحصال شد و پس از خالصسازی در حجم 20 میکرولیتر به دستگاه HPLC تزریق گردید. نتایج نشان داد که از مجموع 25 نمونه 5 نمونه دارای باقیمانده فلورفنیکل بود که یک نمونه از نظر مقداری بالاتر از حد مجاز وجود بقایای فلورفنیکل در گوشت مرغ بود. حداقل غلظت فلورفنیکل در نمونههای مورد بررسی 6/15 میکروگرم در کیلوگرم و حداکثر غلظت 07/119 میکروگرم در کیلوگرم میباشد. بهطور کلی، با توجه به مصرف گسترده آنتیبیوتیکها در پرورش طیور، بهتر است کنترل بیشتری در مصرف آنتیبیوتیکها جهت کاهش باقیماندههای آنتیبیوتیکی در گوشت طیور انجام شود.
کلید واژگان
گوشت مرغباقیمانده دارویی
HPLC
فلورفنیکل
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2020-02-201398-12-01
ناشر
دانشگاه زابلUniversity of Zabol
سازمان پدید آورنده
دانشآموخته دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران.استادیار بخش بیماریهای طیور، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد،دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران.
دانشیار گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران.
شاپا
2645-44912676-5004




