سنتز سبز نانو زیست حسگرهای نقاط کوانتومی کربن آلائیده شده با نیتروژن به کمک شیر جهت تخریب رنگ اسید بلو 113، شناسایی +Fe3 و باکتری اشرشیا کلی
(ندگان)پدیدآور
ثابت, محمدیوسفزاده, نعیمههاتفی اردکانی, مهدیخانزاده, محمدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این پژوهش نقاط کوانتومی کربن آلائیده شده با نیتروژن با موفقیت به روش هیدروترمال و به کمک شیر خوراکی سنتز شدند و توسط آنالیز پراش اشعه ایکس، آنالیز پراکندگی اشعه ایکس و طیفسنجی تبدیل فوریه فروسرخ مشخصهیابی گردیدند. اندازه ذرات محصول به کمک آنالیز میکروسکوپی الکترونی روبشی و میکروسکوپی الکترونی عبوری کمتر از nm 10 تخمین زده شد. خواص نوری محصول توسط طیفسنجی فرابنفش- مرئی مورد بررسی قرار گرفت و شکاف انرژی به کمک رابطه تائوک eV 26/2 تخمین زده شد. نورتابی نقاط کربنی سنتز شده به کمک آنالیز فوتولومینسانس مورد بررسی قرار گرفت. همچنین با اصلاح سطح نقاط کوانتومی کربن توسط پلی اتیلن گلیکول و استیل استون بدلیل کاهش نواقص سطحی، شدت نورتابی آنها 45% افزایش یافت. از نقاط کوانتومی سنتز شده جهت تجزیه رنگ اسید بلو 113 استفاده گردید و نتایج نشان داد بعد از مدت زمان min 30 تابش امواج فرابنفش، رنگ به طور کامل (100%) تجزیه میگردد. همچنین از نقاط کربنی سنتز شده به عنوان حسگر جهت شناسایی یون Fe3+ و به عنوان زیست حسگر جهت شناسایی باکتری اشرشیا کلی استفاده گردید و نتایج نشان داد نقاط کوانتومی سنتز شده قادر به تشخیص یون Fe3+ در محدوده غلظتی µM 80-0 بوده و همچنین گزینهای مناسب جهت شناسایی باکتری اشرشیاکلی در مقادیر اندک میباشند.
کلید واژگان
نقاط کوانتومی کربنهیدروترمال
شیر
زیست حسگر
فوتوکاتالیست
نورتابی
شماره نشریه
34تاریخ نشر
2018-06-221397-04-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرودسازمان پدید آورنده
گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان، رفسنجان، ایرانگروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان، رفسنجان، ایران
1- گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان، رفسنجان، ایران
گروه فیزیک، دانشکده علوم پایه، دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان، رفسنجان، ایران




