• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نانومواد
    • دوره 11, شماره 37
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نانومواد
    • دوره 11, شماره 37
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بیوسنتز نانوذرات نقره با استفاده از عصاره آبی گیاه بومادران گل‏ زرد (Achillea wilhelmsii)

    (ندگان)پدیدآور
    بلدی, نویدزارعی, غلامرضاضیغمیان, وحیده
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    821.2کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    روش‌های مختلف زیادی برای تولید نانوذرات نقره وجود دارد ولی استفاده از گیاهان به دلیل هزینه کم و سازگاری با محیط زیست در سنتز نانوذرات بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در این مطالعه از عصاره آبی گل‌های خشک گونه گیاهی بومادران گل‏زرد برای احیای نیترات نقره و سنتز نانوذرات نقره استفاده شد. نانوذرات تشکیل شده بوسیله طیف‌سنجی نور ماوراء بنفش (UV-Vis)، میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM)، طیف‌سنجی فوریه مادون قرمز (FTIR) و دستگاه تعیین اندازه ذرات (PSA) مورد ارزیابی قرار گرفت. تغییر رنگ از زرد کم‏رنگ به قهوه­ای تیره تشکیل نانوذرات نقره را نشان داد. وجود پیک جذبی حاصل از آنالیز اسپکترومتری در طول موج nm 450 نشان‌دهنده تشکیل نانوذرات نقره می‏ باشد. نتایج TEM نشان داد که شکل ذرات کروی و اندازه آنها برای عصاره A. wilhelmsii دامنه‏ای بین nm 50-26 می­باشد. مطالعات FTIR نیز دخالت احتمالی گروه­های احیا کننده بر سطح نانوذرات را نشان داد. نتایج حاصل از PSA نشان­دهنده پلی­دیسپریسیته پایین ذرات و مطلوب بودن عصاره برای سنتز نانوذرات نقره بود. بر این اساس اندازه ذرات سنتز شده nm 73/35 تعیین شد. بر اساس این نتایج می‌توان گفت که سنتز نانوذرات نقره بوسیله عصاره بومادران یک روش ساده، سریع، غیرسمی و زیست­سازگار است و می­تواند در زمینه غذایی، پزشکی و کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلید واژگان
    نانوذرات نقره
    سنتز زیستی
    بومادران
    Achillea wilhelmsii

    شماره نشریه
    37
    تاریخ نشر
    2019-03-21
    1398-01-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی، واحد میبد، دانشگاه آزاد اسلامی، میبد، ایران
    گروه زراعت، واحد میبد، دانشگاه آزاد اسلامی، میبد، ایران
    گروه بیوتکنولوژی پزشکی، دانشکده علوم نوین پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران

    شاپا
    2008-6156
    URI
    http://nm.iau-shahrood.ac.ir/article_664418.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/158688

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب