بیوسنتز نانوذرات نقره با استفاده از عصاره آبی گیاه بومادران گل زرد (Achillea wilhelmsii)
(ندگان)پدیدآور
بلدی, نویدزارعی, غلامرضاضیغمیان, وحیدهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
روشهای مختلف زیادی برای تولید نانوذرات نقره وجود دارد ولی استفاده از گیاهان به دلیل هزینه کم و سازگاری با محیط زیست در سنتز نانوذرات بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در این مطالعه از عصاره آبی گلهای خشک گونه گیاهی بومادران گلزرد برای احیای نیترات نقره و سنتز نانوذرات نقره استفاده شد. نانوذرات تشکیل شده بوسیله طیفسنجی نور ماوراء بنفش (UV-Vis)، میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM)، طیفسنجی فوریه مادون قرمز (FTIR) و دستگاه تعیین اندازه ذرات (PSA) مورد ارزیابی قرار گرفت. تغییر رنگ از زرد کمرنگ به قهوهای تیره تشکیل نانوذرات نقره را نشان داد. وجود پیک جذبی حاصل از آنالیز اسپکترومتری در طول موج nm 450 نشاندهنده تشکیل نانوذرات نقره می باشد. نتایج TEM نشان داد که شکل ذرات کروی و اندازه آنها برای عصاره A. wilhelmsii دامنهای بین nm 50-26 میباشد. مطالعات FTIR نیز دخالت احتمالی گروههای احیا کننده بر سطح نانوذرات را نشان داد. نتایج حاصل از PSA نشاندهنده پلیدیسپریسیته پایین ذرات و مطلوب بودن عصاره برای سنتز نانوذرات نقره بود. بر این اساس اندازه ذرات سنتز شده nm 73/35 تعیین شد. بر اساس این نتایج میتوان گفت که سنتز نانوذرات نقره بوسیله عصاره بومادران یک روش ساده، سریع، غیرسمی و زیستسازگار است و میتواند در زمینه غذایی، پزشکی و کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد.
کلید واژگان
نانوذرات نقرهسنتز زیستی
بومادران
Achillea wilhelmsii
شماره نشریه
37تاریخ نشر
2019-03-211398-01-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرودسازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی، واحد میبد، دانشگاه آزاد اسلامی، میبد، ایرانگروه زراعت، واحد میبد، دانشگاه آزاد اسلامی، میبد، ایران
گروه بیوتکنولوژی پزشکی، دانشکده علوم نوین پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران




