نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorارجمند, سوگلfa_IR
dc.contributor.authorمحمدی, شبنمfa_IR
dc.contributor.authorرضوانی, بهارهfa_IR
dc.contributor.authorمحمدی, مریمfa_IR
dc.contributor.authorخاکساریان, زهراfa_IR
dc.contributor.authorرستم کلایی, افسانهfa_IR
dc.contributor.authorغیور مبرهن, مجیدfa_IR
dc.contributor.authorعلی دلشاد, علیfa_IR
dc.contributor.authorمحمدزاده, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorجوان دوست, علیfa_IR
dc.contributor.authorمشکی, مهدیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T23:34:03Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T23:34:03Z
dc.date.available1399-07-08T23:34:03Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T23:34:03Z
dc.date.issued2018-05-22en_US
dc.date.issued1397-03-01fa_IR
dc.date.submitted2017-12-28en_US
dc.date.submitted1396-10-07fa_IR
dc.identifier.citationارجمند, سوگل, محمدی, شبنم, رضوانی, بهاره, محمدی, مریم, خاکساریان, زهرا, رستم کلایی, افسانه, غیور مبرهن, مجید, علی دلشاد, علی, محمدزاده, فاطمه, جوان دوست, علی, مشکی, مهدی. (1397). بررسی عوامل پیش بینی کننده بیماری سندرم متابولیک در زنان مبتلا براساس سبک زندگی ارتقادهنده سلامت در شهرستان گناباد در سال 1393. نوید نو, 21(65), 1-10. doi: 10.22038/nnj.2018.28710.1118fa_IR
dc.identifier.issn2645-5919
dc.identifier.issn2645-5927
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22038/nnj.2018.28710.1118
dc.identifier.urihttp://nnj.mums.ac.ir/article_10842.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/157717
dc.description.abstract<strong><span style="font-size: medium;">چکیده</span></strong><br /> <strong>مقدمه:</strong> شیوع سندرم متابولیک در جهان رو به افزایش است. بیماران سندرم متابولیک دارای چاقی شکمی، دیس لیپیدمی،‌ هایپرگلیسمی و فشار خون بالا می‌باشند. در این ارتباط هدف از پژوهش حاضر، تعیین عوامل پیش‌بینی‌کننده سندرم متابولیک در زنان مبتلای شهرستان گناباد است.<br /> <strong>مواد و روش</strong><strong>‌</strong><strong>ها:</strong> این مطالعه مقطعی در سال 1393 بر روی 239 زن مبتلا به سندرم متابولیک در شهر گناباد صورت گرفت. ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه "سبک زندگی ارتقا‌دهنده سلامت" (HPLP2: Health Promoting Lifestyle Profile 2) بود. شایان ذکر است که داده‌ها وارد نرم‌افزار SPSS 16 شدند.<br /> <strong>یافته‌ها:</strong> ارتباط معناداری بین میانگین امتیاز کسب‌شده سبک زندگی با سن، مصرف سیگار، میزان در‌آمد و شغل بیماران مشاهده شد (05/0‌P<)؛ اما ارتباط معناداری بین میانگین امتیاز کسب‌شده سبک زندگی با مدت زمان ابتلا به بیماری، محل سکونت، سطح تحصیلات، نحوه زندگی، وضعیت مسکن و مصرف الکل وجود نداشت (05/0‌P<). از سوی دیگر کمترین امتیاز مربوط به فعالیت فیزیکی 99/2±‌97/10 و بیشترین امتیاز مربوط به روابط بین فردی 19/7‌±38/27 بود. علا‌وه‌براین، تمام سازه‌ها بر سبک زندگی تأثیر مستقیم داشتند که بیشترین تأثیر مربوط به روابط بین فردی (329/0=r<sup>2</sup>) بود و کمترین آن به تغذیه (164/0=r<sup>2</sup>) تعلق داشت. شایان ذکر است که در بین سازه‌ها، روابط بین فردی با اثر (331/0r<sup>2</sup>=) قوی‌ترین پیش‌بینی‌کننده سندرم متابولیک بر‌اساس سازه‌های الگوی Walker بود.<br /> <strong>نتیجه</strong><strong>‌</strong><strong>گیری:</strong> با توجه به ارتباط بیماری سندرم متابولیک با سبک زندگی می‌توان در برنامه‌ریزی‌ها و مداخلات برای کاهش ابتلا به سندرم متابولیک، بیشترین تأکید را بر فعالیت فیزیکی در بیماران داشت.fa_IR
dc.format.extent576
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی مشهدfa_IR
dc.publisherMashhad University of Medical Sciencesen_US
dc.relation.ispartofنوید نوfa_IR
dc.relation.ispartofNavid Noen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22038/nnj.2018.28710.1118
dc.subjectارتقای سلامتfa_IR
dc.subjectزنانfa_IR
dc.subjectسبک زندگیfa_IR
dc.subjectسندرم متابولیکfa_IR
dc.titleبررسی عوامل پیش بینی کننده بیماری سندرم متابولیک در زنان مبتلا براساس سبک زندگی ارتقادهنده سلامت در شهرستان گناباد در سال 1393fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی پزشکی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه آناتومی، عضو مرکز تحقیقات التهاب نروژنیک، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی پزشکی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی پزشکی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی پزشکی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد، گروه علوم و فنون، مرکز تحقیقات بیوشیمی تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی پزشکی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی پزشکی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی پزشکی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی پزشکی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایرانfa_IR
dc.citation.volume21
dc.citation.issue65
dc.citation.spage1
dc.citation.epage10
nlai.contributor.orcid0000-0002-4436-4493


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد