• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نوید نو
    • دوره 20, شماره 63
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نوید نو
    • دوره 20, شماره 63
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تعیین باقی مانده آنتی بیوتیک سولفانامید در شیرخام، گوشت وتخم مرغ به روش الایزا

    (ندگان)پدیدآور
    اسدی, آیدارحیمی, ابراهیمشاکریان, امیر
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    479.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: امروزه وجود باقی‌مانده‌های آنتی‌بیوتیکی یکی از دغدغه‌های اصلی صنعت مواد غذایی به شمار می‌رود. از جمله آثار منفی استفاده نابه‌جا از آنتی‌بیوتیک‌ها می‌توان به اختلالات متابولیکی، واکنش‌های سمی و تحریکی و حساسیت و آلرژی اشاره کرد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه توصیفی تعداد 540 نمونه از مواد غذایی شامل: شیر خام گاو (80=n)، گوشت گاو (50=n)، گوشت گوسفند (50=n)، کبد گاو (50=n)، کلیه گاو (50=n)، کبد گوسفند (50=n)، کلیه گوسفند (50=n)، گوشت مرغ (80=n) و تخم‌مرغ (80=n) به‌طور تصادفی از مراکز جمع‌آوری شیر، کشتارگاه‌ها و فروشگاه‌های موجود در شهر اصفهان طی سال‌های 93-1392 جمع‌آوری شدند و میزان بقایای آنتی‌بیوتیک سولفانامید در آن‌ها با استفاده از روش ELISA مورد آزمایش قرار گرفت. یافته‌ها: نتایج نشان داد که از 540 نمونه مورد بررسی، 58 نمونه (48/10 درصد) حاوی آنتی‌بیوتیک سولفانامید بودند. به این صورت که گوشت مرغ، شیر خام گاو، کبد گاو، کلیه گاو، گوشت گوسفند، تخم‌مرغ، کبد گوسفند و کلیه گوسفند به‌ترتیب حاوی 2،5،4،25،20،12،12،6 درصدآنتی‌بیوتیک سولفانامید بودند. غلظت آنتی‌بیوتیک سولفانامید در نمونه‌های آلوده معادل 24/172-34/7 نانوگرم بر گرم به‌دست آمد. علاوه‌براین، میزان باقی‌مانده آنتی‌بیوتیک سولفانامید در گوشت مرغ به‌طور معناداری بیشتر از سایر فرآورده‌های مورد مطالعه بود (05/0P). نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌ها، نظارت گسترده و دقیق بر تولید و عرضه فرآورده‌های غذایی با منشأ دامی از جمله گوشت، ﺷﯿﺮ ﺧﺎم و تخم‌مرغ و ارزیابی وجود باقی‌مانده‌های دارویی در آن‌ها ضروری می‌باشد.
    کلید واژگان
    باقی‌مانده آنتی‌بیوتیک سولفانامید
    تخم‌مرغ
    شیر خام
    گوشت
    ELISA

    شماره نشریه
    63
    تاریخ نشر
    2017-11-22
    1396-09-01
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی مشهد
    Mashhad University of Medical Sciences
    سازمان پدید آورنده
    دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد شهر کرد، دانشگاه آزاد اسلامی شهر کرد، ایران
    استاد گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهر کرد، دانشگاه آزاد اسلامی شهر کرد، ایران
    استاد گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهر کرد، دانشگاه آزاد اسلامی شهر کرد، ایران

    شاپا
    2645-5919
    2645-5927
    URI
    https://dx.doi.org/10.22038/nnj.2017.8989
    http://nnj.mums.ac.ir/article_8989.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/157706

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب