تعیین باقی مانده آنتی بیوتیک سولفانامید در شیرخام، گوشت وتخم مرغ به روش الایزا
(ندگان)پدیدآور
اسدی, آیدارحیمی, ابراهیمشاکریان, امیرنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: امروزه وجود باقیماندههای آنتیبیوتیکی یکی از دغدغههای اصلی صنعت مواد غذایی به شمار میرود. از جمله آثار منفی استفاده نابهجا از آنتیبیوتیکها میتوان به اختلالات متابولیکی، واکنشهای سمی و تحریکی و حساسیت و آلرژی اشاره کرد. مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی تعداد 540 نمونه از مواد غذایی شامل: شیر خام گاو (80=n)، گوشت گاو (50=n)، گوشت گوسفند (50=n)، کبد گاو (50=n)، کلیه گاو (50=n)، کبد گوسفند (50=n)، کلیه گوسفند (50=n)، گوشت مرغ (80=n) و تخممرغ (80=n) بهطور تصادفی از مراکز جمعآوری شیر، کشتارگاهها و فروشگاههای موجود در شهر اصفهان طی سالهای 93-1392 جمعآوری شدند و میزان بقایای آنتیبیوتیک سولفانامید در آنها با استفاده از روش ELISA مورد آزمایش قرار گرفت. یافتهها: نتایج نشان داد که از 540 نمونه مورد بررسی، 58 نمونه (48/10 درصد) حاوی آنتیبیوتیک سولفانامید بودند. به این صورت که گوشت مرغ، شیر خام گاو، کبد گاو، کلیه گاو، گوشت گوسفند، تخممرغ، کبد گوسفند و کلیه گوسفند بهترتیب حاوی 2،5،4،25،20،12،12،6 درصدآنتیبیوتیک سولفانامید بودند. غلظت آنتیبیوتیک سولفانامید در نمونههای آلوده معادل 24/172-34/7 نانوگرم بر گرم بهدست آمد. علاوهبراین، میزان باقیمانده آنتیبیوتیک سولفانامید در گوشت مرغ بهطور معناداری بیشتر از سایر فرآوردههای مورد مطالعه بود (05/0P). نتیجهگیری: با توجه به یافتهها، نظارت گسترده و دقیق بر تولید و عرضه فرآوردههای غذایی با منشأ دامی از جمله گوشت، ﺷﯿﺮ ﺧﺎم و تخممرغ و ارزیابی وجود باقیماندههای دارویی در آنها ضروری میباشد.
کلید واژگان
باقیمانده آنتیبیوتیک سولفانامیدتخممرغ
شیر خام
گوشت
ELISA
شماره نشریه
63تاریخ نشر
2017-11-221396-09-01
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی مشهدMashhad University of Medical Sciences
سازمان پدید آورنده
دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد شهر کرد، دانشگاه آزاد اسلامی شهر کرد، ایراناستاد گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهر کرد، دانشگاه آزاد اسلامی شهر کرد، ایران
استاد گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهر کرد، دانشگاه آزاد اسلامی شهر کرد، ایران
شاپا
2645-59192645-5927




