نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorشعبانی, محسنfa_IR
dc.contributor.authorدباغ, سروشfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T23:31:48Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T23:31:49Z
dc.date.available1399-07-08T23:31:48Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T23:31:49Z
dc.date.issued2018-08-23en_US
dc.date.issued1397-06-01fa_IR
dc.date.submitted2018-09-17en_US
dc.date.submitted1397-06-26fa_IR
dc.identifier.citationشعبانی, محسن, دباغ, سروش. (1397). بازخوانی اخلاقیِ مسئله گوشت‌خواری در عرفان اسلامی. پژوهش‌های عقلی نوین, 3(5), 121-136. doi: 10.22081/nir.2019.52122.1053fa_IR
dc.identifier.issn۲۵۸۸-۲۶۱۹
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22081/nir.2019.52122.1053
dc.identifier.urihttp://novin.isca.ac.ir/article_66627.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/156989
dc.description.abstractگیاه خواری یک سنت شرقی است. اعتقاد بر این است که شکل گیری این سنت در غرب، چه در میان فیلسوفان اخلاق و چه در میان مردم عادی تحت تاثیر آموزه های آیین بودا و دین هندو شکل گرفته است. بر اساس این نگاه، خوردن گوشت مستلزم نقض یک قاعده اخلاقی و از این رو اخلاقا نارواست. گوشت خواری به منظور رعایت حقوق حیوانات و اجتناب از انجام رفتاری غیر اخلاقی نسبت به حیوانات ترک می شود. استدلال های مخالف گوشت خواری در این سیاق صبغه ای دیگر محور دارند، با این توضیح که حیوانات را نیز مصادیق مفهوم "دیگری" می دانند. از سویی دیگر ترگ گوشت خواری در میان برخی صوفیان نیز رایج بوده است. عده ای بر این عقیده اند که ترک گوشت خواری در تصوف نیز تحت تاثیر مکاتب هندی بوده است و صوفیان گوشت خواری را اخلاقا ناروا می دانند. مولفین این مقاله بر این باورند که عمل به این سنت در میان عارفان مسلمان تحت تاثیر سایر مکاتب نبوده و مبانی ترک گوشت خواری در میان آنان با پیروان مکاتب هندی و فیلسوفان اخلاق معاصر متفاوت است. ترک گوشت خواری در تصوف بیشتر مبنایی انسان محورانه - و نه دیگر محورانه- داشته و بیشتر کارکردی سلوکی دارد. از این رو گوشت خواری در تصوف، علی الظاهر، یک مسئله اخلاقی نیست. با این حال، گمان می شود که با مد نظر قرار دادن اخلاق فضیلت گرا می توان تبیینی اخلاقی از ترک گوشت خواری در میان صوفیه به دست داد.fa_IR
dc.format.extent291
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدفتر تبلیغات اسلامی- پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی (پژوهشکدۀ اسلام تمدنی)fa_IR
dc.relation.ispartofپژوهش‌های عقلی نوینfa_IR
dc.relation.ispartofNew Intellectual Researchen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22081/nir.2019.52122.1053
dc.subjectتصوفfa_IR
dc.subjectگیاه خواریfa_IR
dc.subjectدیگر دوستیfa_IR
dc.subjectفضیلت‌گرایی اخلاقیfa_IR
dc.subjectاخلاق حیواناتfa_IR
dc.subjectفلسفه اخلاقfa_IR
dc.titleبازخوانی اخلاقیِ مسئله گوشت‌خواری در عرفان اسلامیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه فلسفه اخلاق، دانشکده الهیات، دانشگاه قمfa_IR
dc.contributor.departmentدپارتمان ادیان، دانشگاه تورنتوfa_IR
dc.citation.volume3
dc.citation.issue5
dc.citation.spage121
dc.citation.epage136


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد