تأثیر آب شور بر ویژگیهای فیزیولوژیک شنبلیله در کشت هیدروپونیک
(ندگان)پدیدآور
ناصری, محبوبهآروئی, حسینکافی, محمدنعمتی, حسیننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
تنش شوری یکی از تنشهای غیر زیستی مهم است که باعث کاهش رشد گیاهان می شود. به منظور بررسی اثر تنش شوری بر صفات فیزیولوژیک گیاه سبزی دارویی شنبلیله آزمایشی در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد به اجرا درآمد. در این طرح تیمارهای آزمایشی شامل 0، 60، 120و 180 میلیمولار کلرید سدیم آب آبیاری به صورت کاملاً تصادفی با 10 تکرار اعمال گردید. اثر سطوح مختلف شوری بر وزن خشک اندام هوایی، وزن خشک میوه، شاخص کلروفیل و نسبت کلروفیلa/bمعنیدار(p ) بود. بر اساس نتایج آزمایش آب شور بر صفات فیزیولوژیکی گیاه شنبلیله اثر منفی گذاشت بطوریکه شوری در غلظتهای 60، 120 و 180 میلیمولار کلرید سدیم آب آبیاری به ترتیب باعث کاهش 37%، 50% و 53 درصد زیست توده اندام هوایی، 8%، 34% و 45 درصد زیست توده میوه، 1%، 2% و 16 درصد شاخص کلروفیل و 0، 4% و 27 درصد کلروفیل a/bشد.
کلید واژگان
شوری آب آبیاریدرصد رطوبت نسبی برگ
کلروفیلa و b
نشت الکترولیت
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2016-03-201395-01-01
ناشر
موسسه تحقیقات خاک و آبAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
دانش آموخته دکتری علوم باغبانی دانشگاه فردوسی مشهد.دانشیار گروه علوم باغبانی و مهندسی فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد.
استاد گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد.
استادیار گروه علوم باغبانی و مهندسی فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد.
شاپا
2228-71402251-6646




