| dc.contributor.author | فعالیان, احد | fa_IR |
| dc.contributor.author | انصاری, حسین | fa_IR |
| dc.contributor.author | کافی, محمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | علیزاده, امین | fa_IR |
| dc.contributor.author | مقدسی, مهنوش | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T17:12:41Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T17:12:41Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T17:12:41Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T17:12:41Z | |
| dc.date.issued | 2015-12-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1394-10-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2016-02-16 | en_US |
| dc.date.submitted | 1394-11-27 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | فعالیان, احد, انصاری, حسین, کافی, محمد, علیزاده, امین, مقدسی, مهنوش. (1394). اثر تنش های همزمان شوری و خشکی بر عملکرد گوجه فرنگی در کشت بدون خاک. پژوهش آب در کشاورزی, 294(4), 447-463. doi: 10.22092/jwra.2016.105821 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2228-7140 | |
| dc.identifier.issn | 2251-6646 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/jwra.2016.105821 | |
| dc.identifier.uri | https://wra.areeo.ac.ir/article_105821.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/15573 | |
| dc.description.abstract | <strong>بیشتر</strong><strong> مناطق کشور با افت کمی و کیفی منابع آب کشاورزی روبرو هستند. به دلیل گسترش روزافزون کشتهای گلخانهای و اهمیت محصول گوجه فرنگی، برای ارزیابی اثر همزمان تنش های شوری و خشکی بر رشد و عملکرد گیاه گوجه فرنگی رقم اورینت </strong><strong>(</strong><strong><em>Lycopersiconesculentum Mill. Cv. Oriental</em></strong><strong>) </strong><strong>آزمایشی با چهار سطح آبیاری (آبیاری به میزان 125%، 100%، 75% و 50% نیاز آبی) و شش سطح شوری (1/0 به عنوان تیمار شاهد، 3/1، 3، 5 ، 7 و 9 دسی زیمنس بر متر) به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی و با سه تکرار در کشت بدون خاک گلخانه ای انجام شد. عملکرد و شاخص های کمی و کیفی عملکرد در طول آزمایش اندازه گیری شدند. مطابق انتظار مشاهده شد که شوری محلول غذایی و تنش خشکی اثر کاهشی معنی دار بر عملکرد و شاخص های رشدی گیاه دارند. توابع مختلف تولید (خطی ساده، نمایی، کاپ داگلاس، درجه دوم) بر روی داده های عملکرد برازش داده شد، مشخص شد که تابع تولید خطی ساده تابع تولید بهینه می باشد. بیشترین مقدار کارایی مصرف آب مربوط به تیمار</strong><strong><em>S1W4</em></strong><strong>با حدود 6/34 کیلوگرم بر مترمکعب و کمترین مقدار آن مربوط به تیمار</strong><strong><em>S5W1</em></strong><strong>با حدود 4/6 کیلوگرم بر مترمکعب می باشد. منحنی های هم محصول نشان میدهند که با افزایش مقدار آبیاری، می توان از آب های با سطح شوری بالاتر بدون تغییر در عملکرد گوجه فرنگی گلخانه ای استفاده نمود.</strong> | fa_IR |
| dc.format.extent | 655 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات خاک و آب | fa_IR |
| dc.publisher | Agricultural Research,Education and Extension Organization | en_US |
| dc.relation.ispartof | پژوهش آب در کشاورزی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Water Research in Agriculture | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/jwra.2016.105821 | |
| dc.subject | آبیاری | fa_IR |
| dc.subject | کم آبیاری | fa_IR |
| dc.subject | محلول غذایی | fa_IR |
| dc.title | اثر تنش های همزمان شوری و خشکی بر عملکرد گوجه فرنگی در کشت بدون خاک | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی دکتری مهندسی آبیاری و زهکشی، گروه مهندسی آب، دانشگاه فردوسی مشهد. | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار گروه مهندسی آب دانشگاه فردوسی مشهد. | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه فردوسی مشهد. | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد گروه مهندسی آب دانشگاه فردوسی مشهد. | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه مهندسی آب دانشگاه اراک. | fa_IR |
| dc.citation.volume | 294 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 447 | |
| dc.citation.epage | 463 | |