پوششدهی کاغذ سبک با پروتئین آب پنیر برای بستهبندی محصولات چرب
(ندگان)پدیدآور
چشمک, سهیلادهقانی فیروزآبادی, محمد رضا
نوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
امروزه استفاده از کاغذ در بستهبندی به دلیل ویژگیهایی مثل سبکی و زیستتخریبپذیری، در مقایسه با مواد پلاستیکی کاربرد گستردهتری دارد. از آنجایی که کاغذ دارای ویژگیهای ممانعتی ضعیفی همچون نفوذپذیری به بخار آب، گازها و روغن ضعیفی میباشد، برای بهبود ویژگیهای ممانعتی کاغذ بستهبندی، استفاده از پلیمرهای مصنوعی مثل پلیاتیلن، لاتکس و پلیوینیلالکل بهمنظور بهبود ویژگیهای ممانعتی کاغذ بستهبندی، ایجاد مشکلات زیستمحیطی میکند. ﺟﻬﺖ رفع این ﻣﺸﮑﻼﺕ، ﻓﻴﻠﻢﻫﺎ ﻭ ﭘﻮﺷﺶﻫﺎیی ﺑﺮ ﭘﺎﻳﻪ ﭘﻠﯽﺳﺎﮐﺎﺭﻳﺪها، ﭘﺮﻭﺗﺌﻴﻦها، چربیها ﻭ ﻳﺎ ﺗﺮﮐﻴﺒﯽ ﺍﺯ ﺁﻥﻫﺎ ﻭﺍﺭﺩ ﺻﻨﻌﺖ ﺑﺴﺘﻪﺑﻨﺪﯼ ﺷﺪﻩﺍﻧﺪ. یکی از پروتئینهایی که در ایران به فراوانی و ارزانی در دسترس است و اخیراً تلاش زیادی برای پیدا کردن کاربردهای جدیدی برای آن صورت گرفته است، پروتئین آب پنیر میباشد. در این مقاله به بررسی تأثیر وزن پوشش بر ویژگیهای مقاومتی (پارگی و ترکیدن)، ممانعتی(نفوذپذیری در برابر هوا، روغن و آب) و فیزیکی (وزن پوشش) کاغذ سبک پوشش داده شده با پروتئین آب پنیر پرداخته شده است. در این تحقیق از دو سرعت 30 و 50 میلیمتر بر ثانیه برای پوششدهی کاغذ استفاده شد و تأثیر دو وزن پوشش متفاوت بر روی ویژگیهای کاغذ بررسی گردید. نتایج نشان داد که خواص ممانعتی و مقاومتی کاغذهای حاصل با افزایش سرعت پوششدهی به دلیل کاهش وزن پوشش بالا میرود. همچنین استفاده از کنسانتره پروتئین آب پنیر- ساکاروز بهدلیل قیمت بسیار کم و خواص ممانعتی بسیار عالی در برابر روغن، برای پوششدهی کاغذ بستهبندی مواد غذایی چرب مثل پیتزا و جعبه شیرینی بسیار مناسبتر است.
کلید واژگان
پوشش دهیکاغذ بسته بندی
ممانعت
مقاومت و سرعت
شماره نشریه
19تاریخ نشر
2014-11-221393-09-01



