• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه علمی علوم و فنون بسته بندی
    • دوره 5, شماره 19
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه علمی علوم و فنون بسته بندی
    • دوره 5, شماره 19
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    پوشش‌دهی کاغذ سبک با پروتئین آب پنیر برای بسته‌بندی محصولات چرب

    (ندگان)پدیدآور
    چشمک, سهیلادهقانی فیروزآبادی, محمد رضا
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    امروزه استفاده از کاغذ در بسته­بندی به دلیل          ویژگی­هایی مثل سبکی و زیست­تخریب­پذیری، در مقایسه با مواد پلاستیکی کاربرد گسترده­تری دارد. از آنجایی که کاغذ دارای ویژگی­های ممانعتی ضعیفی همچون نفوذپذیری به بخار آب، گازها و روغن ضعیفی می­باشد، برای بهبود ویژگی­های ممانعتی کاغذ بسته­بندی، استفاده از پلی­مرهای مصنوعی مثل پلی­اتیلن، لاتکس و            پلی­وینیل­الکل به­منظور بهبود ویژگی­های ممانعتی کاغذ بسته­بندی،  ایجاد مشکلات زیست­محیطی می­کند. ﺟﻬﺖ رفع این ﻣﺸﮑﻼﺕ، ﻓﻴﻠﻢ­ﻫﺎ ﻭ ﭘﻮﺷﺶ­ﻫﺎیی ﺑﺮ ﭘﺎﻳﻪ ﭘﻠﯽﺳﺎﮐﺎﺭﻳﺪها، ﭘﺮﻭﺗﺌﻴﻦها، چربی­ها ﻭ ﻳﺎ ﺗﺮﮐﻴﺒﯽ ﺍﺯ ﺁﻥ­ﻫﺎ ﻭﺍﺭﺩ ﺻﻨﻌﺖ ﺑﺴﺘﻪ­ﺑﻨﺪﯼ ﺷﺪﻩ­ﺍﻧﺪ. یکی از پروتئین­هایی که در ایران به فراوانی و ارزانی در دسترس است و اخیراً تلاش زیادی برای پیدا کردن کاربردهای جدیدی برای آن صورت گرفته است، پروتئین آب پنیر می­باشد. در این مقاله به بررسی تأثیر وزن پوشش بر ویژگی­های مقاومتی (پارگی و ترکیدن)، ممانعتی(نفوذپذیری در برابر هوا، روغن و آب) و فیزیکی (وزن پوشش) کاغذ سبک پوشش داده شده با پروتئین آب پنیر پرداخته شده است. در این تحقیق از دو سرعت 30 و 50 میلی­متر بر ثانیه برای پوشش­دهی کاغذ استفاده شد و تأثیر دو وزن پوشش متفاوت بر روی ویژگی­های کاغذ بررسی گردید. نتایج نشان داد که خواص ممانعتی و مقاومتی کاغذ­های حاصل با افزایش سرعت پوشش­دهی به دلیل کاهش وزن پوشش بالا می­رود. همچنین استفاده از کنسانتره پروتئین آب پنیر- ساکاروز به­دلیل قیمت بسیار کم و خواص ممانعتی بسیار عالی در برابر روغن، برای پوشش­دهی کاغذ بسته­بندی مواد غذایی چرب مثل پیتزا و جعبه شیرینی بسیار مناسب­تر است.
    کلید واژگان
    پوشش دهی
    کاغذ بسته بندی
    ممانعت
    مقاومت و سرعت

    شماره نشریه
    19
    تاریخ نشر
    2014-11-22
    1393-09-01
    ناشر
    دانشگاه جامع امام حسین (ع)
    سازمان پدید آورنده
    گرگان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، دانشکده مهندسی چوب و کاغذ، گروه صنایع خمیر و کاغذ

    شاپا
    2228-6675
    URI
    https://packaging.ihu.ac.ir/article_201370.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/155670

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب