بسته بندی مواد غذایی توسط بیوپلیمرهای با منشأ پروتئین گیاهی
(ندگان)پدیدآور
شکرانه, نادیامقصودلو, یحییصباغ پور, سمیراحسن نیا, فرزانه
نوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
مدّتهای طولانی است که از پلیمرهای سنتزی مانند پلیاتیلن ترفتالات، پلیوینیل کلراید و پلیاتیلن به عنوان مواد بستهبندی استفاده میشود که بازاری در حدود 12 میلیون تن در سال را به خود اختصاص میدهد. مهمترین مشکل مواد بستهبندی سنتزی، زمانبر بودن فرآیند تجزیه آنها میباشد که باعث آلودگی محیط زیست میگردند. از طرفی، آلودگی مواد بستهبندی پلاستیکی به وسیله مواد غذایی یا مواد بیولوژیکی و مهاجرت از بسته غذا، از مشکلات دیگر این مواد است که باعث کاهش امنیت غذایی و تغییر طعم میشوند. این مشکلات، زمینهساز توسعه مواد بستهبندی زیست تخریبپذیر مانند فیلمهای خوراکی از جنس پلیساکاریدها و پروتئینها شده است. در این مقاله مروری، چندین بیوپلیمر پروتئینی با منشأ گیاهی به همراه ویژگیها، شرایط تولید، ویژگیهای فیلم حاصل و موارد کاربرد آنها در صنعت بستهبندی مواد غذایی به تفکیک مورد بررسی قرار گرفته است.
کلید واژگان
بسته بندیبیوپلیمر پروتئینی
گیاهی
شماره نشریه
25تاریخ نشر
2016-05-211395-03-01
ناشر
دانشگاه جامع امام حسین (ع)سازمان پدید آورنده
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آیت الله آملی، آمل، مازندراندانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آیت الله آملی، آمل، مازندران
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آیت الله آملی، آمل، مازندران



