• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه علمی علوم و فنون بسته بندی
    • دوره 6, شماره 21
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه علمی علوم و فنون بسته بندی
    • دوره 6, شماره 21
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    استفاده از پوشش های خوراکی به منظور افزایش عمر ماندگاری پنیر

    (ندگان)پدیدآور
    عبدالملکی, خدیجهفرهودی, مهدیمیر, نوید
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    بسته ­بندی مواد غذای مرحله­ای جدا نشدنی از فرآیند، نگهداری، توزیع و بازاریابی محصول است. بسته­بندی مناسب، دوره ماندگاری مواد غذایی را افزایش می­دهد، به همین دلیل یکی از شاخصه­های اصلی در صنعت غذا می­باشد. یکی از مفاهیم جدید در بسته ‏بندی مواد غذایی، بسته­بندی زیستی است که در پاسخ به نیازهای مشتریان و تولید صنعتی محصولات غذایی با ماندگاری بالاتر توسعه یافته است. استفاده از پوشش­های خوراکی و فیلم­ها به عنوان بسته­بندی زیستی، در محصولات غذایی مقبولیت عمومی یافته است. یکی از محصولات غذایی که بسته­بندی آن عمدتاً با مشکل مواجه می­شود، پنیر است و از مهم­ترین مشکلاتی که کیفیت و عمر انبارمانی پنیر را تحت تأثیر قرار می­دهد، رشد قارچ­ها در سطح آن به دلیل آلودگی بعد از فرآیند در طول حمل­و­نقل و بسته­بندی محصول است. رشد قارچ بر روی محصولات لبنی نه تنها باعث خسارات اقتصادی می­شود، بلکه منجر به مشکلات سلامتی به دلیل تولید مایکو­توکسین می­گردد. عوامل ضد میکروبی را می­توان برای کنترل رشد میکروبی با فرو بردن، اسپری، و یا واکس زدن به سطوح مواد غذایی استفاده کرد. با این حال، کاربرد مستقیم این روش دشوار بوده و فواید محدودی دارد. آخرین روش اخیر برای حفظ ایمنی مواد غذایی و افزایش عمر مفید غذاها، اختلاط عوامل ضد میکروبی طبیعی در مواد بسته­بندی زیستی است. اگر چه در مورد افزودن مواد ضد میکروبی به پنیر، تحقیقات زیادی صورت گرفته است؛ اما کاربرد آن­ها در فیلم­های خوراکی جهت نگهداری پنیر پیشرفت اندکی داشته است.
    کلید واژگان
    پوشش خوراکی
    ترکیبات ضد میکروبی
    پنیر
    ماندگاری

    شماره نشریه
    21
    تاریخ نشر
    2015-05-22
    1394-03-01
    ناشر
    دانشگاه جامع امام حسین (ع)
    سازمان پدید آورنده
    تهران- شهرک غرب- بلوار فرحزادی- خیابان ارغوان غربی- انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، صندوق پستی: 4741-19395 (کد پستی 1981619573 )، تلفکس: 22086347-021

    شاپا
    2228-6675
    URI
    https://packaging.ihu.ac.ir/article_201386.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/155637

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب