• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه علمی علوم و فنون بسته بندی
    • دوره 5, شماره 20
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه علمی علوم و فنون بسته بندی
    • دوره 5, شماره 20
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بسته بندی های نوین جهت حفظ خصوصیات کیفی و بهبود ماندگاری دانه های انار آماده مصرف

    (ندگان)پدیدآور
    صداقت, ناصرقربانی, مریممیلانی, الناز
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    دوره رسیدن و مصرف میوه­های تازه از جمله انار نسبتاً کوتاه است. به­علاوه مصرف انار عمدتاً به دلیل خارج کردن سخت دانه­ها چندان متداول نمی­باشد.  از این رو، میوه انار با حداقل فرآوری شده (دانه­های انار آماده مصرف) بجای میوه کامل، محصول جذّاب­تری به مصرف­کنندگان ارائه و چشم­انداز تولید و مصرف انار را افزایش می­دهد. در سال­های اخیر، دانه­های انار آماده مصرف به علت سهولت مصرف، ارزش تغذیه­ای بالا و خصوصیات حسی منحصر به فرد، عامه­پسند شده­اند. با توجّه به ارزش تغذیه­ای انار، دانه­های انار با حداقل فرآوری و بسته­بندی شده تحت اتمسفر اصلاح یافته راه جدیدی برای استفاده بهینه از میوه درجه پایین با نقص­های سطحی پوست مانند ترک، شکاف و آفتاب سوختگی را ارائه می­دهد. میوه­ها و سبزیجات با حداقل فرآیند، به علت افزایش فرآیندهای آنزیمی درون­زا و سرعت تنفس، مستعد افزایش افت کیفی و آلودگی میکروبی می­گردند. فنّاوری بسته­بندی در اتمسفر اصلاح شده، امکان به تأخیر انداختن میزان تنفس و افزایش مدّت ماندگاری محصولات تازه را فراهم می­کند. پوشش ­های خوراکی نیز به عنوان مانعی در برابر مهاجرت رطوبت و گاز عمل می­کنند و برخی مانند کیتوزان خاصیت ضدمیکروبی و ضدقارچی نیز دارند. استفاده از  اسانس ­های روغنی در پوشش خوراکی نیز به بهبود خاصیت ضدمیکروبی آن کمک می­ نماید. پوشش ­دهی دانه­های انار با ژل آلوئه ورا و عسل نیز موجب حفظ خصوصیات کیفی آن می­ گردد.
    کلید واژگان
    دانه های انار
    پوشش‌دهی
    کیتوزان
    ژل آلوئه ورا
    اسانس روغنی
    اتمسفر اصلاح شده و ماندگاری

    شماره نشریه
    20
    تاریخ نشر
    2015-02-20
    1393-12-01
    ناشر
    دانشگاه جامع امام حسین (ع)
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه فردوسی مشهد
    دانشگاه فردوسی مشهد
    پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی مشهد

    شاپا
    2228-6675
    URI
    https://packaging.ihu.ac.ir/article_201380.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/155631

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب