• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه علمی علوم و فنون بسته بندی
    • دوره 4, شماره 13
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه علمی علوم و فنون بسته بندی
    • دوره 4, شماره 13
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی بهبود ویژگی های ضد میکروبی و مقاومتی کاغذ بسته بندی با استفاده از کیتوزان

    (ندگان)پدیدآور
    دشتبانی, رضارسالتی, حسینافرا, الیاس
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    کیفیت کاغذ بسته­ بندی برای نگه­داری مواد غذایی نقش مهمی در حفظ محصولات دارد. به همین دلیل امروزه پوشش ­دهی به عنوان یک فرآیند تکمیلی در فرایند تولید کاغذ از اهمیت ویژه­ای برخوردار است. معمولاً بهبود مقاومت­ های کاغذ از قبیل مقاومت به کشش، پارگی و همچنین بهبود خواص ضد میکروبی توسط افزودنی­ های مختلفی امکان­پذیر می­ باشد. یکی از موادی که دارای این ویژگی می­ باشد کیتوزان است. حضور این مواد در پوشش کاغذهای بسته ­بندی، فاز رشد میکرو­ارگانیسم­ ها را کاهش می­ دهد و با کنترل فساد میکروبی و جلوگیری از تغییرات ساختار مولکولی، زمان نگه­داری و ایمنی محصول را افزایش می­دهد. کیتوزان دومین پلی ­ساکارید طبیعی فراوان در طبیعت است که همانند سلولز خطی بوده و دارای خواص ضد­میکروبی، ضد­قارچی و زیست­ تخریب­ پذیری، می­ باشد. این پلی­مر متشکل از واحدهای گلوکوزامین و N-استیل گلوکوزامین است که به وسیله­  استیلاسیون کیتین از ضایعات خرچنگ و میگو تهیه می­ شود. در ایران با توجّه به منابع میگو در آب­ های جنوبی کشور، فرآوری این محصول، انبوهی از ضایعات به­ صورت سر و پوسته را به ­دنبال دارد که خود می­ تواند منبع مهم، ارزان و مقرون به صرف ه­ای برای تولید کیتین و کیتوزان به حساب آید. با توجّه به اینکه هر کیلو کیتوزان در جهان 10 هزار دلار ارزش دارد در صورت صنعتی کردن تولید کیتوزان در ایران، این ماده می­ تواند علاوه بر سودآوری عالی، جایگزین بسیار مناسبی برای افزودنی ­های سنتزی و گران قیمت محسوب شود.
    کلید واژگان
    فیلم کیتوزان
    کاغذ بسته بندی
    مقاومت کاغذ و ویژگی‌های ضد میکروبی

    شماره نشریه
    13
    تاریخ نشر
    2013-05-22
    1392-03-01
    ناشر
    دانشگاه جامع امام حسین (ع)
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

    شاپا
    2228-6675
    URI
    https://packaging.ihu.ac.ir/article_201333.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/155591

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب