• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه علمی علوم و فنون بسته بندی
    • دوره 4, شماره 13
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه علمی علوم و فنون بسته بندی
    • دوره 4, شماره 13
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ژلاتین ماهی: یک ماده تجدیدپذیر برای تولید پوشش های زیست تخریب پذیر فعال

    (ندگان)پدیدآور
    هاشمی طباطبایی, رامینمیرزایی, حبیب الهمحمدی نافچی, عبدالرضا
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    اغلب پوشش­ هایی که برای حفظ مواد غذایی استفاده می­شوند، از مواد پلاستیکی سنتزی ساخته شده­اند. با این حال، به دلایل زیستی، اخیراً توجّه به پوشش­ های با قابلیت زیست تخریب­پذیری معطوف گردیده است. ژلاتین به­طور گسترده به دلیل توانایی تهیه فیلم یکنواخت به عنوان یک پوشش و تناسب به عنوان یک پوشش خارجی برای محافظت غذا در برابر خشکی، نور و اکسیژن مورد مطالعه قرار گرفته است. به­علاوه، یکی از اولین موادی است که به­عنوان حامل ترکیبات فعال زیستی پیشنهاد شده است. اخیراً ژلاتین با منبع ماهیان دریایی، به عنوان جایگزین ژلاتین پستانداران مورد توجّه قرار گرفته است. ویژگی­های مکانیکی و ممانعتی این پوشش­ها به میزان زیادی وابسته به ویژگی­ های شیمیایی و فیزیکی ژلاتین به ویژه ترکیب اسید آمینه که بسته به گونه، به میزان زیادی تفاوت دارد و توزیع وزن مولکولی که اساساً به فراوری بستگی دارد، می­باشد. فرمولاسیون­های متفاوت پوششی می­توانند برای گسترش ویژگی­ های شیمیایی، فیزیکی و اضافه نمودن کاربردهای جدید تبیین گردند. این مقاله به مرور جدیدترین منابع علمی مربوط به فیلم ­ها بر اساس ژلاتین حاصل از گونه­ های متفاوت ماهی پرداخته و راهکارهای گوناگونی را برای ارتقای ویژگی­ های فیزیکی چنین پوشش ­هایی با ترکیب ژلاتین ماهی با دیگر پلی­مرهای زیستی همانند پروتئین ایزوله سویا، روغن، اسیدهای چرب و پلی­ ساکاریدهای خاص در نظر می­ گیرد. ضمن اینکه در ارتباط با استفاده از نرم­ کننده ­ها و مواد فعال سطحی مختلف نیز بحث می­ گردد.  ویژگی های خاص همانند فعالیت­ های ضد­اکسیدانی و ضد­میکروبی نیز می­توانند از ترکیب ژلاتین با کیتوزان، لیزوزیم، اسانس، عصاره ­های گیاهی یا ویتامین C به ­منظور تولید یک ماده زیستی برای بسته­ بندی مد نظر قرار گیرند.
    کلید واژگان
    ژلاتین ماهی
    بسته بندی و فیلم خوراکی

    شماره نشریه
    13
    تاریخ نشر
    2013-05-22
    1392-03-01
    ناشر
    دانشگاه جامع امام حسین (ع)
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان

    شاپا
    2228-6675
    URI
    https://packaging.ihu.ac.ir/article_201332.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/155590

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب