طراحی بستهبندی فعال مواد غذایی حاوی سنسورهای هالوکرومیک به کمک نانوالیاف حاصل از روش الکتروهیدرودینامیک
(ندگان)پدیدآور
آلحسینی, الهامجعفری, سید مهدی
نوع مدرک
Textترویجی
زبان مدرک
فارسیچکیده
با پیشرفت دانش و فنّاوری، صنعت بستهبندی مواد غذایی در حال تکامل است. فرآیند الکتروریسی روشی کاربردی، ساده و ارزان است و به عنوان یکی از بهترین روشهای تولید الیاف (در محدوده نانومتر تا میکرومتر) کاربرد گستردهای پیدا نموده است. اصول این فرآیند برپایه، اعمال میدان الکتریکی بالا بر یک محلول پلیمری، ایجاد جت الکترواستاتیکی و در نهایت شکلگیری الیاف روی صفحة جمعکننده استوار است. با توجّه به ویژگیهایی همچون تخلخل و سطح مخصوص بالا نانوالیاف الکتروریسی شده، میتوان از پوششهای تولید شده با این روش، در صنایع بستهبندی مواد غذایی استفاده نمود. به کارگیری نانوالیاف در بستهبندیهای مواد غذایی، به علت افزایش ویژگیهای محافظتی بستهبندی، موجب افزایش طول عمر و حفظ کیفیت ماده غذایی درون بستهبندی میشود. همچنین با استفاده از روش الکتروریسی میتوان حسگرهای حساس به pH را تولید و در بستهبندی مواد غذایی استفاده نمود که به مصرفکننده در ارزیابی سریع تازگی محصولات کمک خواهد کرد. با توجّه به اینکه امروزه فنّاوری تولید نانوالیاف از استقبال فراوانی برخوردار است، لذا در این مطالعه، به معرفی فرآیند الکتروریسی، عوامل مؤثر بر قطر نانوالیاف و کاربردهای استفاده از این نانوالیاف در بستهبندی مواد غذایی پرداخته میشود.
کلید واژگان
الکتروریسیبستهبندی فعال مواد غذایی
نانوالیاف
نانوسنسور
شماره نشریه
39تاریخ نشر
2019-11-221398-09-01
ناشر
دانشگاه جامع امام حسین (ع)سازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری گروه مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایراناستاد گروه مهندسی مواد و طراحی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران



