مروری بر مواد و پوشش های داخلی قوطی های کنسرو جهت بسته بندی
(ندگان)پدیدآور
ثانی, راضیهزارع, میترا
نوع مدرک
Textتألیفی
زبان مدرک
فارسیچکیده
علم بستهبندی در صنایع غذایی، دانش نگهداری مواد غذایی در بستهبندیهایی است که بتواند غذاها و یا نوشیدنیها را بدون تغییر در طعم، رنگ و همچنین عاری از هر گونه عامل بیماریزا نگهداری کند. یکی از انواع بستهبندیهای مطرح در این صنعت، بستهبندی در قوطی فلزی است. برای ساخت این قوطیها از فلزات خاصی استفاده میگردد. قوطیهای فلزی معمولاً با لایهای از ماده پلیمری پوشش داده میشوند تا فلز تحت تأثیر غذا قرار نگیرد، زیرا مواد غذایی با قدرت اسیدی زیاد باعث پیشرفت خوردگی با بدنه فلزی میشوند. خوردگی فلز میتواند سبب نشت از قوطی و در نهایت گندیدگی، فساد غذا و یا نوشیدنی گردد. ایجاد پوشش پلیمری از واکنشهای خوردگی بین غذا و بدنه فلزی جلوگیری میکند. مقاله حاضر، مروری است بر فلزات مطرح در صنعت بستهبندی مربوط به قوطیهای کنسرو و همچنین پلیمرهایی که به عنوان پوشش بر روی فلز استفاده میگردند.
کلید واژگان
قوطی کنسروپوشش فلزی
پوشش پلیمری
شماره نشریه
35تاریخ نشر
2018-11-221397-09-01
ناشر
دانشگاه جامع امام حسین (ع)سازمان پدید آورنده
استادیار، گروه مهندسی مواد، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایرانمربی، گروه مهندسی پلیمر، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز،ایران



