• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه علمی علوم و فنون بسته بندی
    • دوره 7, شماره 27
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه علمی علوم و فنون بسته بندی
    • دوره 7, شماره 27
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مراحل مهم در طراحی بسته بندی میوه ها و سبزیجات با اتمسفر اصلاح شده (MAP)

    (ندگان)پدیدآور
    تاج الدین, بهجت
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    امروزه بسته ­بندی با روش اتمسفر اصلاح شده همانند سایر کشورها، در ایران شناخته شده و کاربرد تجاری آن برای بسیاری از محصولات رو به افزایش می ­باشد. این روش، به معنای بسته بندی یک محصول فسادپذیر در اتمسفری که ترکیب آن با ترکیب اتمسفر معمولی متفاوت است. در هنگام بکارگیری این روش بسته­بندی، توجّه به نکاتی از جمله ضخامت و میزان نفوذپذیری فیلم و همچنین به میزان تنفس محصولات تازه الزامی است. در حالی که، عمل بسته ­بندی با روش فوق، بر این اساس است که آیا به صورت فعال انجام گیرد یا غیر­فعال؟ در این مقاله به تشریح عوامل تأثیرگذار در این روش بسته ­بندی از جمله ضخامت لایه یا فیلم بسته براساس خصوصیات تنفسی محصول، جرم محصول، و سطح فیلم مورد استفاده برای بسته­ بندی محصولات تازه­ای چون میوه ­ها و سبزی­ ها پرداخته شده است تا محصول نهایی، کیفیت بسیار بالایی داشته باشد. میزان نفوذپذیری فیلم بسته ­بندی به اکسیژن، بایستی به­ دقّت با میزان تنفس محصولات تازه داخل بسته همسان باشد که با کاهش غلظت اکسیژن و افزایش غلظت دی­اکسید کربن داخل بسته به وجود می­آید. هدف از بسته­ بندی با اتمسفر اصلاح شده، کاهش میزان تنفس محصول است؛ اما نه به طور کامل که منجر به ایجاد تنفس بی­ هوازی گردد، چرا که اگر میزان اکسیژن درون بسته­ ها بیش از حد کاهش یابد، ممکن است منجر به ایجاد تنفس بی­ هوازی گردد و اگر به میزان تنفس محصولات توجّه نشود و مقدار اکسیژن بیش از حد بالا باشد، ماندگاری محصولات طولانی نخواهد بود.
    کلید واژگان
    بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده (MAP)
    شدّت تنفس
    میوه ها و سبزی ها

    شماره نشریه
    27
    تاریخ نشر
    2016-11-21
    1395-09-01
    ناشر
    دانشگاه جامع امام حسین (ع)
    سازمان پدید آورنده
    عضو هیئت علمی، مهندسی بسته‌بندی، مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران

    شاپا
    2228-6675
    URI
    https://packaging.ihu.ac.ir/article_201425.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/155428

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب