• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه علمی علوم و فنون بسته بندی
    • دوره 7, شماره 28
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه علمی علوم و فنون بسته بندی
    • دوره 7, شماره 28
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    عملکرد بسته بندی مواد غذایی بر پایه نانوکامپوزیت های پلی (لاکتیک اسید)/رس طی هوازدگی طبیعی: مکانیسم ها و ویژگی ها

    (ندگان)پدیدآور
    گل کار, عبدالخالقمحمدزاده میلانی, جعفر
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    نانوکامپوزیت­های پلی­لاکتیک اسید، به واسطه زیست تخریب پذیری کاربردهای متعددّی در بسته­بندی مواد غذایی دارند. با این وجود، کاربرد نانوکامپوزیت پلی­لاکتیک اسید تا حدّی به دلیل محدودّیت خصوصیات فیزیکی همچون پایداری حرارتی، ممانعت­کنندگی از گاز و شکننده­ بودن، محدود است. پراکنش نانو رس در ماتریکس پلی­لاکتیک اسید می­تواند باعث بهبود قابل توجّهی در خصوصیات نانوکامپوزیت­های آن گردد. در این مطالعه، مکانیسم­های درگیر در هوازدگی طبیعی و اثر آن در تغییر خصوصیات نانوکامپوزیت­های پلی­لاکتیک اسید طی دوره نگهداری بررسی شده است. تخریب شیمیایی پلیمر یک فرآیند بسیار مهم و برگشت ناپذیر است که عملکرد تمام مواد پلاستیکی را طی دوره بسته­بندی تحت تأثیر قرار داده و در نهایت منجر به افت خصوصیات محافظت­کنندگی آن می­گردد. هوازدگی طبیعی (یا هوازدگی در فضای باز) به طور گسترده جهت ارزیابی دوام پلیمرهای بسته­بندی مواد غذایی استفاده شده­اند. فرآیند تخریب نوری اکسیداتیو یا فتواکسیداسیون نانوکامپوزیت­های بسته­بندی به عوامل مختلفی بستگی دارند و مهم­ترین عامل آن، نور خورشید است که مسئول شروع یا آغازگر فرآیندهای نوری در تخریب پلیمرها می­باشد. ماهیت محصولات اصلی اکسیداسیون نانوکامپوزیت­های بسته­بندی به خوبی شناخته شده؛ اگرچه مکانیسم­های مؤثر در اکسیداسیون تا حدّی بحث برانگیز است. مطالعات نشان داد که خصوصیات فیزیکوشیمیایی و عملکردی نانوکامپوزیت­های پلی‌لاکتیک اسید و رس PLA/Cloisite 30B، طی نگهداری تغییر می­کند. همچنین، ترکیبات با وزن مولکولی پایین در پلیمر ایجاد شده و این میزان کاهش با افزایش میزان رس، زیاد می­شود. شاخص بلورینگی طی دوره نگهداری افزایش می­یابد. دمای انتقال شیشه­ای (Tg) کاهش یافت که این میزان کاهش در مقادیر بالای رس، بیشتر بود. افت پاسخ مکانیکی در نتیجه تخریب نوری پلیمر هم مشهود است. بر این اساس، گزارش شد که اغلب خصوصیات کششی فیلم­های پلی لاکتیک اسید تحت تأثیر تابش نور ماوراء بنفش است. حضور پر­کننده­های رس در ماتریکس نانوکامپوزیت­های پلی­لاکتیک اسید می­تواند، علاوه بر بهبود خصوصیات فیزیکی فیلم­های حاصل (شکننده بودن، بازدارندگی به گازها و غیره)، فرآیند تخریب­پذیری آن­ها را هم به کمتر از شش ماه کاهش می­دهد که مشکل عمده پلیمرهای سنتزی در مبحث بسته­بندی مواد غذایی است.
    کلید واژگان
    نانو کامپوزیت
    پلی لاکتیک اسید (PLA)
    هوازدگی طبیعی

    شماره نشریه
    28
    تاریخ نشر
    2017-02-19
    1395-12-01
    ناشر
    دانشگاه جامع امام حسین (ع)
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، مازندران، گروه علوم و صنایع غذایی
    دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، مازندران، گروه علوم و صنایع غذایی

    شاپا
    2228-6675
    URI
    https://packaging.ihu.ac.ir/article_201438.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/155413

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب